Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Yle vastaa: vaaratiedotteet jatkossa myös alueellisesti

ylelogo_2012_pos_rgb

Radiossa ja televisiossa lähetettävät vaaratiedotteet herättävät säännöllisesti keskustelua. Petteri Järvinen arvosteli kolumnissaan (HS 4.9.) sitä, että vaaratiedotteet lähetetään vain valtakunnallisesti.

Vaaratiedottamisen osapuolet ovat mm. yhteiskunnan turvallisuusstrategian mukaan:
• Sisäministeriö, joka vastaa vaaratiedottamista koskevan lainsäädännön valmistelusta
• Liikenne ja viestintäministeriö, joka vastaa varoitus- ja hälytysjärjestelmien rakentamisen ja ylläpidon tukemisesta
• Viranomaiset, jotka päättävät mitä tiedotetaan
• Digita joka rakentaa ja ylläpitää verkot

Vaaratiedotteet julkaistaan radiossa Ylen kanavilla sekä kaupallisilla radiokanavilla. Radiossa vaaratiedotteen lukemisesta vastaavat Yle Radio Suomen juontajat.

Kaikkien vaaratiedotteiden lähettäminen valtakunnallisina on saanut osakseen kritiikkiä. Yleisradio ja Digita Networks tekivät aiemmin tänä vuonna esityksen sellaisen teknisen järjestelmän rakentamisesta, joka mahdollistaisi vaaratiedotteiden kohdentamisen alueellisesti radion välityksellä. Hanke sai rahoituksen Huoltovarmuuskeskukselta.

Järjestelmän asennustyöt Digitan lähetysverkon asemilla alkavat ensi tilassa. Järjestelmää testataan kevättalvella 2015 ja se on käytettävissä jo ensi kevään kuluessa.

Alueellisuushanke koskee kaikki radiokanavia. Vaaratiedotteet välitetään valtakunnallisesti tai alueellisesti Ylen ja kaupallisten radioiden kanavilla siten kuin viranomainen määrää.

Järvisen mainitsema vaaratiedotteen pitkä tunnus on saanut muotonsa käytännön syistä. Tunnuksen aikana verkkojen asetukset muutetaan vaaratiedotetta varten ja samalla tarkistetaan että kytkennät ovat oikein ja lähettimet valmiina.

Järvinen on oikeassa siinä, että radio- ja televisio eivät tavoita kaikkia kansalaisia. Kyse on rahasta: esimerkiksi mobiililaitteilla toimivaa vaaratiedotejärjestelmää ei ole rakennettu lähinnä kustannussyistä. Tällä hetkellä FM-radio katsotaan myös toimintavarmemmaksi kuin televerkot.

Kannatamme Ylessä sitä, että turvallisuudesta vastaavat viranomaistahot panostavat järjestelmien kehittämiseen. Väestön varoittamiseen on hyvä olla muitakin keinoja kuin radio ja televisio.

Simo Alho, Turvallisuuspäällikkö, Yle

Petteri Järvinen: Viranomaisten vaaratiedotteet ovat huono vitsi

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+