Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinto Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle

piia-anttonen

Palkinnon vastaanotti Tuulispään perustaja Piia Anttonen

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto palkitsee Eläinten viikolla ansioituneita eläinsuojelijoita. Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinto jaetaan henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia. Vuoden Eläinsuojeluteko 2014 -palkinto jaettiin SEYn Eläinten viikon lehdistötilaisuudessa eduskunnan Pikkuparlamentissa 3.10.2014 Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Palkinnon vastaanotti Tuulispään perustaja Piia Anttonen.

– Piia Anttosen sitkeä työ Eläinsuojelukeskus Tuulispään perustamiseksi on todellinen eläinsuojeluteko isoilla kirjaimilla. Tuulispää tarjoaa uuden elämän mahdollisuuden eläimille sekä antaa yleisölle mahdollisuuden kohdata tuotantoeläimet yksilöinä. Tuulispää on avoin vierailijoille. Näin kuka tahansa pääsee helposti näkemään käytännössä, miten tuotantoeläimet elävät, kun ne pääsevät vapaasti toteuttamaan lajinomaista käyttäytymistään ja niille annetaan siihen mahdollisuus. Tuulispään perustaminen on uraauurtava saavutus ja samalla kipeästi kaivattu käytännön esimerkki siitä, kuinka eläimet ja niiden arvo voidaan nähdä muullakin tavalla kuin on yleensä totuttu, kiittää SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

– SEY on viime aikoina nostanut esiin eläinsuojelulakitavoitteitaan ja puhunut kriittisesti muun muassa eläinten viihdekäytöstä. Tuulispää on mielestämme erinomainen vierailukohde lapsiperheille vaikkapa sirkuksen tai delfinaarion sijaan. Täällä eläimiä ei ole viihteen vuoksi vangittu ja opetettu tekemään temppuja, vaan niitä ja niiden yksilöllistä arvoa kunnioitetaan, jatkaa Pulli.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on vuonna 2012 Somerolle perustettu eläinten vanhain- ja turvakoti, joka on tarkoitettu ensisijaisesti maatila- ja tuotantoeläimille. Tuulispäässä asuu tällä hetkellä 46 eläintä, jotka edustavat yli kymmentä eläinlajia. Eläimet päätyvät Tuulispäähän lukuisista syistä. Keskukseen tulevat eläimet ovat usein iäkkäitä joten niille on hankalaa löytää enää uutta kotia. Eläimet voivat olla myös huonosti kohdeltuja, tehotuotannosta pelastettuja tai muuten ihmisen hylkäämiä. Tuulispäässä eläimille tarjotaan rauhallinen loppuelämän koti.

 – Tuulispäässä jokainen eläin saa olla yksilö. Jokaisella eläimellä on oma nimensä, persoonansa, sosiaaliset suhteensa sekä yksilölliset tarpeensa ja niitä kunnioitetaan. Tämä on SEYn mielestä ihanteellinen tapa elää eläinten kanssa siten, että molempien lajien tarpeet otetaan huomioon, kiittää Pulli.

Tuulispään perustaja Piia Anttonen oli paikalla vastaanottamassa Vuoden Eläinsuojeluteko -palkintoa.

 – Kiitän SEYtä palkinnosta ja haluan samalla kiittää myös niitä lukuisia vapaaehtoistyöntekijöitä, tukijoita, avustajia, perhettäni ja kaikkia, jotka mahdollistavat Tuulispään toiminnan ja olemassaolon. Palkinnon saaminen antaa lisäpotkua työhön, jolle ei ihan hetkeen ole loppua näkyvissä. Toivon, että Tuulispäässä käynti herättäisi vierailijat miettimään omaa suhdettaan eläimiin ja kyseenalaistamaan vallalla olevan eläinkuvan, jossa eläinten arvo mitataan ihmisten niistä saaman hyödyn mukaan. Eläinten näkeminen yksilöinä toivottavasti auttaa avaamaan ovia eläinystävällisempiin kulutusvalintoihin, sanoo Anttonen.

SEY jakaa Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon joka vuosi Eläinten viikolla.

Aikaisemmat Vuoden Eläinsuojeluteko -palkitut:
2010 Suvi Ojanperä ja Mikael Lindgren
2011 eläinlääkäri Marjatta Snellman
2012 ylipalomies Vesa Nurminen
2013 läänineläinlääkäri Jessica Löfgren-Eriksson

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+