Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

SÄKYLÄN KUNNALTA ERINOMAINEN TULOS VUODELTA 2016

500px-Köyliö.vaakuna.svg

Säkylän kunta tekee vuodelta 2016 erinomaisen tuloksen. Viime vuoden tilinpäätös tulee olemaan noin 2,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Tulos on huomattavasti talousarviota parempi ja Säkylän ja Köyliön kuntien ylivoimaisesti paras viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana.

Kunnanjohtajan Teijo Mäenpää kertoo, että tuloksen taustalla on pitkäjänteinen työ, jolla kuluja on karsittu ja toimintaa tehostettu. ”Kaikki päätökset eivät ole olleet helppoja, mutta nyt pitkäjänteinen työmme kantaa hedelmää. Samaan aikaan olemme onnistuneet säilyttämään hyvät palvelut asukkaillemme.”

Säkylässä on kuntaliitoksen yhteydessä vähennetty henkilöstöä luonnollisen poistuman kautta. Samalla ostopalveluja on voitu vähentää, kun yhdistyneen kunnan voimavaroja on pystytty käyttämään aiempaa tehokkaammin. Vähentyneillä käyttömenoilla ja kohtuullisesti kertyneillä verotuloilla saavutettiin ylijäämästä lähes 1,4 miljoonaa euroa. Jo pelkästään tavanomaisen käyttötalouden tulos on huippuluokkaa.

Kuntaliitospäätöstä tehtäessä tiedostettiin myös liitosavustuksen merkitys ja sitä saatiin viime vuonna 800.000 e. Lisätuloa hankittiin myös metsän myynnillä vajaat 500.000 e. Kokonaisuudessaan ylijäämä ei ole sattumaa, vaan määrätietoisten ratkaisujen tulos.

Yhdistyneellä kunnalla on taseessaan alijäämää 3,9 miljoonaa, josta nyt pystytään kattamaan kerralla lähes 70 %. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Marko Pelttari näkee, että ”Talousohjelmamme ensimmäinen vaihe näyttää toteutuvan odotettua nopeammin. Olemme erittäin tyytyväisiä saavutettuun tulokseen jatkamme samalla linjalla.”

Säkylän kunta on viime vuosina investoinut yritystoiminnan edellytyksiin ja sen seurauksena yritykset ovat investoineet Säkylään erittäin vahvasti, sekä teollisuuteen, että kaupan palveluihin. Säkylällä onkin vahva myötävire monella rintamalla. Kunnanjohtaja uskoo, että Säkylässä myös biotalouden liiketoiminta tulee edelleen kasvamaan lähivuosina. ”Meillä on 100 hehtaarin teollisuusalue hyvien kulkuyhteyksien varrella ja toimintavarma infra, mukaan lukien kristallinkirkasta pohjavettä. Olemme aktiivinen kumppani ja edellytysten luoja uusille ja vanhoille yrityksille.”

Kunnanjohtaja Mäenpää antaa kiitosta myös henkilöstölle ja luottamusväelle vahvasta sitoutumisesta yhteisesti linjattuihin tiukan talouden tavoitteisiin.

Kunnanjohtaja Teijo Mäenpään arvion mukaan myös Köyliön liittyminen Säkylään sujui hyvässä hengessä ja vuoden aikana on taloudenkin asioista päätetty sopuisasti yhdessä. ”Uskon, että liitostamme tullaan vielä käyttämään esimerkkinä siitä, kuinka kunnat voivat tehdä liitoksen luottamuksen hengessä, toisiaan arvostaen ja yhteisiin tavoitteisiin pyrkien.”

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+