Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Rauman tulos kääntyi positiiviseksi verotulojen ja henkilöstösäästöjen johdosta

500px-Rauma.vaakuna.svg

Rauman kaupungin vuoden 2016 tulos oli 8,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen, mikä on 12,4 miljoonaa euroa budjetoitua parempi. Syksyllä 2015 laaditussa talousarviossa tuloksen arvioitiin olevan 4,1 miljoonaa euroa alijäämäinen.

? Odotimme vielä viime syksynä nollatulosta. Tulos kääntyi selkeästi positiiviseksi vasta joulukuussa, kun saimme valtiolta tiedon ennakoitua suuremmasta kunnallisverotuotosta ja talkoovapaista kertyneet säästöt tarkentuivat, kaupunginjohtaja Kari Koski toteaa.

Positiiviseen tulokseen vaikuttivat eniten verotulot (+4,8 miljoonaa euroa), henkilöstösäästöt (+5,6 miljoonaa euroa), investoinneista säästyneet korot ja poistot (+1,6 miljoonaa euroa) sekä Vesi- ja viemäriliikelaitoksen tulos (+1,0 miljoonaa euroa).

? Kiitän lämpimästi kaupungin henkilöstöä, joka osallistui viime vuonna vastuullisesti yhteisiin säästötalkoisiin ja kaupungin tulevaisuuden turvaamiseen. Palkattomia talkoovapaita pidettiin selvästi suositeltua enemmän, Kari Koski kertoo.

Talkoovapaista ja lomautuksista säästöä kertyi 1,9 miljoonaa euroa, eläkemaksujen muutoksista 1,2 miljoonaa euroa ja kilpailukykysopimukseen kuuluvista lomapalkkamuutoksista 0,7 miljoonaa euroa. Lisäksi virkoja ja toimia jätettiin täyttämättä eläköitymisten yhteydessä ja erilaisia henkilöstöjärjestelyjä toteutettiin yhteensä 1,8 miljoonan euron edestä.

? Positiivinen tulos edellisen vuoden merkittävästi alijäämäisen, -13,2 miljoonan euron, tuloksen jälkeen antaa hyvät lähtökohdat tulevalle taloussuunnitelmakaudelle. Suunnitelmakaudella maakunta- ja sote-uudistus muuttavat Rauman tulorahoitusta, mikä tarkoittaa vero- ja valtio-osuuksien merkittävää laskua. Olemme nyt tasolla, jolla kaupungin tulisikin olla hallitsemattoman velkaantumisen estämiseksi ja investointien mahdollistamiseksi, talousjohtaja Mervi Raita sanoo.

Rauman kaupunki saavutti kaupunginvaltuuston asettaman 2,5 miljoonan euron vuosisäästövelvoitteen, jonka on tarkoitus jäädä pysyväksi säästöksi tulevina vuosina. Kaupungin tasolla saavutettiin myös kaupunginhallituksen asettama 98 prosentin toimintamenokatto.

Rauman kaupungin tilinpäätös julkaistaan kokonaisuudessaan 27.3. Kaupunginhallitus käsittelee tilinpäätöksen 30.3. kokouksessaan. Tarkastettu tilinpäätös esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi 29.5.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+