Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Sotainvalideja oli vuoden alussa 2 514 – liiton toimintaa sopeutetaan jäsenmäärän mukaan

Joukkosidontapaikka toimii aivan taistelupaikan välittömässä läheisyydessä, missä haavoittuneet saavat heti ensiavun. Kuva: SA-Kuva

Joukkosidontapaikka toimii aivan taistelupaikan välittömässä läheisyydessä, missä haavoittuneet saavat heti ensiavun. Kuva: SA-Kuva

Sotainvalideja oli vuoden 2017 alussa 2514. Sotainvalidien vuosittainen poistuma oli 21,1 %.

Veljesliiton jäseniä ovat myös sotainvalidien puolisot ja lesket. Heitä oli vuoden 2017 alussa 8416, joista leskiä 7418. Veljesliiton jäsenmäärä on vajaat 11 000. Vielä 1980-luvun lopulla sotainvalideja oli liki 45 000.

Toimintaa sopeutetaan

Sotainvalidien Veljesliiton toimintaa sopeutetaan jäsenmäärän mukaan. Jäsenten tukena ympäri Suomea toimii 18 piiriä ja yksi Ruotsissa. Piirien toiminnasta vastaavat toiminnanjohtajat, joista pääosa on osa-aikaisia. Toiminnan sopeuttaminen näkyy myös Veljesliiton keskustoimistossa. Keskustoimistossa on kuusi täysiaikaista työntekijää ja kolme eläkkeellä olevaa osa-aikaista työntekijää.

Henkilöstön määrän sopeuttaminen on sujunut luontevasti eläköitymisen sekä töiden yhdistelyn kautta. Veljesliitossa on tehty pitkiä uria. Usea toiminnanjohtaja on työskennellyt alueensa sotainvalidien kanssa jo yli 30 vuotta.

Veljesliiton kattava kenttätyö sotainvalidipiireissä vähenee jäsenten myötä ja lopulta piirien toiminta lakkaa ja vetovastuun viimeisistä sotainvalideista sekä puoliso- ja leskijäsenistä ottavat alueelliset, vapaaehtoisuuteen perustuvat perinneyhdistykset. Toiminnan siirtyminen perinneyhdistyksille tapahtuu jokaisessa piirissä omaan tahtiin: sääntöjen mukaan sotainvalidipiiri purkautuu viimeistään sitten, kun sotainvalidien määrä on alle 20.

 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+