Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:TAMPERE: Kalevan lukion norovirusepidemia levisi juustosämpylöiden välityksellä

kotimaan2017banneri

Kalevan lukiossa esiintyneestä norovirusepidemiasta on saatu lisäselvyyttä. Abiturienteilla esiintynyt norovirusepidemia on levinnyt matematiikan preliminääreissä tarjoiltujen juustosämpylöiden välityksellä. Epidemiaa on selvitetty kyselytutkimuksella sekä laboratoriotutkimuksilla.

Kyselytutkimukseen vastasi 83 abiturienttia, joista jätettiin pois yksi ulkomailla matkustanut. Vastanneista oli sairastuneita 35 % (29/82). Sairastuneiden pääasialliset oireet olivat oksentelu, kuume ja pahoinvointi. Osallistuminen tiistaina 7.2. matematiikan preliminääreihin oli riski sairastumiselle. Ruokailut 6. ja 8.2. eivät olleet sairastumisen kannalta merkitseviä. Preliminääreissä tarjotuista ruoista – pillimehu, jogurtti ja juustosämpylä – ainoastaan juustosämpylä nosti sairastumisriskin moninkertaiseksi.

Sairastuneista abiturienteista on todettu saman geneettisen ryhmän norovirus. Samaa virusta on todettu myös kahdella koulun henkilökuntaan kuuluvalla ja yhdellä keittiöhenkilökunnan jäsenellä. Myös kyseiset koulun henkilökunnan jäsenet olivat syöneet matematiikan preliminääreissä tarjottuja oppilailta jääneitä sämpylöitä.

Sairastuneet ovat olleet preliminääreihin osallistuneita abiturientteja, siellä tarjottujen sämpylöiden ulkopuolisia syöjiä tai koulun kanttiinista sämpylän ostaneita opiskelijoita. Sämpylöiden saastumismekanismi ei ole selvillä, ja noroviruksen leviämistä tartunnan saaneissa henkilöissä, sämpylöissä ja keittiötiloissa tutkitaan edelleen.

 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+