Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisihallitus: Autonrenkaat – kuumaa tavaraa keväisin ja syksyisin

car-tyres-63928_640

Rengasvarkaudet aiheuttavat autonomistajille murhetta etenkin renkaidenvaihtokaudella. Vuositasolla Suomessa poliisille ilmoitetaan yksittäisistä autonrengasvarkauksista noin 550 – 800 kertaa.

– Kuluvan vuoden alusta rengasvarkauksia on ilmoitettu poliisille noin 40 kertaa. Vaikka määrä ei ole koko omaisuusrikosten määrässä suuri, ilmiö on säännöllinen. Vaihtokauden lähestyessä luvut lähtevät nousuun, poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta sanoo.

Monet omistajista eivät ole edes vielä huomanneet mahdollisia renkaiden anastuksia. Karu totuus voi paljastua kun renkaita noudetaan niiden säilytystiloista – niitä ei löydy!

Renkaita varastetaan kellareista ja varastoista

Vuoden 2017 aikana ilmoitetuista rengasvarkauksista useammat ovat anastettu juuri niiden säilytystiloista eli kellareista ja varastoista. Osa on myös viety suoraan auton alta siten, että auto on varkaiden jäljiltä löydetty aamulla töihin lähdettäessä esim. tiiliskivien päältä.

– Rengasvarkaat ovat usein röyhkeitä. Varkaat ovat kantaneet renkaita ulos auto- ja rengasliikkeistä päivällä kuin työmiehet ikään! Kameravalvonta on todistanut tapaukset monesti jälkikäteen, mutta varastetun tavaran takaisin saaminen on haastavaa, koska renkaat ovat myyty eteenpäin.

Aho muistuttaa, että renkaita ei tulisi jättää vapaasti saataviksi liikkeisiin eikä kotien kulmille odottamaan toimenpiteitä. Suuret rengasmäärät kiinnostavat myös rajat ylittävää liikkuvaa rikollisuutta.

Renkaat ja vanteet, samoin kuin muu arvo-omaisuus, on hyvä valokuvata ihan siltä varalta, että tietoa anastetun omaisuuden merkistä, koosta ja mallista tarvitaan rikosilmoitusta varten poliisille sekä vahinkoilmoitusta varten vakuutusyhtiölle. Kuva auttaa muistamaan tarvittavat asiat ja edesauttaa niiden tunnistamista tutkinnan yhteydessä.

Älä osta varastettua tavaraa

Aho muistuttaa ostotilanteessa olemaan tarkkana.

– Älä osta kuumaa tavaraa vaan varmista myytävän tavaran alkuperä myyjältä, samoin kuin tämän henkilöllisyys. Rehellinen myyjä tuskin panee pahakseen, vaikka kaupankäynnistä valmistetaan kauppakirja, johon merkitään myyjän tiedot ja se, mistä asiakirjasta henkilöllisyys on tarkastettu. Myös maksu myyjän pankkitilille auttaa asian jälkikäteistä selvittämistä.

Aho muistuttaa, että suurin osa varkauksista jäisi toteutumatta, jos anastettua omaisuutta ei saataisi kaupattua eteenpäin. Varastettua tavaraa ei sitä paitsi kannata ostaa, sillä se takavarikoidaan pois uudelta omistajaltaan. Ostaja saattaa asettaa itsensä myös rikoksesta epäillyn asemaan, jos kaupankäynnin sisältö sen osoittaa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+