Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Lapsiasiavaltuutettu: Lapsen oikeus varhaiskasvatukseen perustuslakiin

277_kurttila-tuomas.normal

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila esittää, että lapsen oikeus varhaiskasvatukseen säädetään perustuslakiin.

– Perustuslakiin on säädetty oikeus maksuttomaan perusopetukseen. Tälle on järjelliset syyt. Kyseessä on yhteiskunnalle tuottava investointi. Nyt on aika ymmärtää, että varhaiskasvatuksen hyöty on kuitenkin arvioitu suuremmaksi kuin sitä seuraavan perusopetuksen, lapsiasiavaltuutettu Kurttila toteaa.

Kurttila korostaa, että Suomessa varhaislapsuudelle on osattu antaa arvoa.

– Suomessa yhteiskuntapolitiikka on vahvistanut jokaisen lapsen kasvua täyteen potentiaaliinsa, mutta nykyisellään tämä kehitys pysähtynyt ja päinvastoin se on rapautumassa. Suomen on vahvistettava lapsen sivistyksellisiä, sosiaalisia ja taloudellisia oikeuksia. Varhaiskasvatuksessa on tästä kyse. Viime vuosina käyty vellova keskustelu varhaiskasvatuksen kehittämisestä kertoo tarpeen lapsen perusoikeuksien vahvistamiseen, jolloin varhaiskasvatuksen peruspilareita ei myllätä poliittisten suhdanteiden muuttaessa aina uusiksi. On muistettava, että köyhä ja vähäisillä pääomilla varustettu Suomi satsasi jo ennen toista maailmansotaa kansanterveyteen ja varhaislapsuuden tukeen. Neuvolajärjestelmän rakentaminen on osa tätä perintöä. Vastaavaa otetta tarvitaan nyt erityisesti pedagogiseen varhaiskasvatukseen, lapsiasiavaltuutettu Kurttila muistuttaa.

Lapsiasiavaltuutettu teki esityksen varhaiskasvatusoikeuden säätämisestä perustuslain perusoikeussäännöksiin tänään 14.3. Lahdessa Koulutuksellinen tasa-arvo -hankkeen juhlaseminaarissa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+