Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Pieksämäkeläiselle yrittäjälle 14 000 euron uhkasakot työsuhdeasiakirjojen laiminlyönnistä

law-and-justice-concept

Työsuojeluviranomainen on tuominnut pieksämäkeläiselle parketti- ja mattoasennuksia toiminimellä tekevälle miehelle 14 000 euron uhkasakot, koska hän ei ole antanut työntekijöilleen työsuhteeseen liittyviä asiakirjoja.

Kolme yrityksen entistä työntekijää ottivat syksyllä 2016 yhteyttä aluehallintovirastoon, koska he eivät olleet pyynnöistään huolimatta saaneet työnantajaltaan työtodistuksia eikä palkkalaskelmia. Yksi heistä ei ollut saanut myöskään työsuhteensa ehtoja kirjallisena.

Työsuojelutarkastaja antoi työnantajalle kirjalliset kehotukset, joissa hän vaati asiakirjojen antamista määräajalla. Yrittäjämies ei kuitenkaan noudattanut kehotuksia, minkä vuoksi työsuojeluviranomainen määräsi asiakirjat annettavaksi sakon uhalla. Työnantaja antoi asiakirjat yhdelle työntekijälle, mutta ei edelleenkään kahdelle muulle. Tämän vuoksi työsuojeluviranomainen tuomitsi miehen maksettavaksi kahden työntekijän asiakirjojen osalta asetetut yhteensä 14 000 euron uhkasakot. Yrittäjämies sai uhkasakkojen tuomitsemispäätöksen tiedokseen maanantaina 6.3. Samalla työsuojeluviranomainen toimitti hänelle kuulemiskirjeen uuden määräajan ja uusien, huomattavasti suurempien uhkasakkojen asettamiseksi.

Ylitarkastaja Sampo Pelkonen toteaa, että työtodistuksen saaminen viivytyksettä on työntekijälle usein käytännössä tärkeää, koska työntekijä voi tarvita sitä uuden työ- tai opiskelupaikan hakemisessa. Työtodistus ja palkkalaskelmat ovat tärkeitä asiakirjoja myös siksi, että työntekijä voi tarvita niitä työttömyyspäivärahan saamiseksi. Ylitarkastaja Sampo Pelkonen muistuttaakin, että työnantajalla on velvollisuus antaa kaikille työntekijöille palkkalaskelma jokaisen palkanmaksun yhteydessä ja työtodistus työsuhteen päättyessä viivytyksettä työntekijän sitä pyytäessä. Työsuhteen ehdot on annettava työntekijälle kirjallisena aina silloin kun työsuhde kestää yli kuukauden. Jos työnantaja on laiminlyönyt asiakirjojen antamisen, työsuojeluviranomainen asettaa yhdenmukaisesti kaikille työnantajille määräajan ja uhkasakon. Näiden asiakirjojen antamatta jättäminen on lisäksi säädetty laissa rangaistavaksi laiminlyönniksi, josta työsuojeluviranomaisella on velvollisuus tehdä poliisille rikosilmoitus.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+