Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tulli on tutkinut suurta alkoholin verkkokauppaan liittyvää törkeää veropetosta ja törkeää alkoholirikosta

15272248_575836259266179_2241535953686459786_o

Tulli on tutkinut törkeää alkoholirikosta ja törkeää veropetosta, joka liittyy Viroon perustettujen verkkokauppojen toimintaan. Rikoksista epäilty on myynyt Virosta kahden verkkokauppasivuston kautta alkoholia, savukkeita ja muita valmisteveronalaisia tuotteita suomalaisille kuluttajille etämyyntinä. Tuotteet on toimitettu Suomeen Virosta ja Latviasta.

Tulli epäilee alkoholiverkkokauppojen toimineen toukokuusta 2014 marraskuuhun 2016. Verottajan alustavien laskelmien mukaan vältettyjen valmisteverojen määrä on yli 1,5 miljoonaa euroa.  

Turvaamistoimia miljoonan euron edestä

Törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta epäiltynä on alkoholiverkkokauppojen taustalla toimineiden yritysten suomalainen vastuuhenkilö. Hän on ollut vangittuna todennäköisin syin Tullin esitutkinnan alkuvaiheessa. Esitutkinnan aikana Tulli on tehnyt turvaamistoimia miljoonan euron edestä.

Esitutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Viron viranomaisten kanssa ja pyydetty oikeusapua Virosta, Latviasta ja Yhdysvalloista.

Alkoholiverkkokaupat suomalaisille kuluttajille

Kahden alkoholiverkkokaupan kautta ostaja pystyi tilaamaan alkoholi- ja tupakkatuotteita Virosta ja Latviasta kotiovelle kuljetettuna. Verkkokaupat olivat suomenkieliset ja suunnattu suomalaisille kuluttajille. Ne oli rakennettu siten, että tilauksen yhteydessä ostaja valtuutti erillisen kuljetusyhtiön järjestämään tuotteille kuljetuksen. Valmisteverotuksen lausunnon mukaan tällaisessa toiminnassa on kyse etämyynnistä ja yritys on näin ollen verovastuussa valmisteverojen maksamisesta Suomeen.

Tullin tutkimien alkoholiverkkokauppojen toimintamalli on Tullin mukaan omiaan aiheuttamaan alkoholin tuontiin liittyvien valmisteverojen laiminlyönnin. Valmisteverotuksen alaisia tuotteita myyvien verkkokauppojen tiedottaminen ja ohjeistus on usein harhaanjohtavaa ja jopa virheellistä. Verotusta kiertämällä yritys pyrkii saamaan perusteetonta taloudellista hyötyä, joka vääristää samalla Suomen markkinoita.

Valmisteverotuksen alaisten tuotteiden etämyynti

Valmisteverotuksen alaisten tuotteiden etämyynnistä on kyse, silloin kun yksityishenkilö on ostanut toisesta jäsenvaltiosta valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen. Tällöin etämyyjä on verovelvollinen. Kuljetus katsotaan myyjän järjestämäksi esimerkiksi silloin, kun myyjä ohjaa verkkosivuillaan tilauksen yhteydessä asiakkaita käyttämään tiettyjä kuljetusliikkeitä tai jotenkin muuten osallistuu kuljetusta koskeviin järjestelyihin.

Etämyyjän, jolla ei ole Suomessa veroedustajaa, on annettava ilmoitus Verohallinnolle ennen valmisteveron alaisten tuotteiden lähettämistä toisesta jäsenvaltiosta Suomeen sekä annettava vakuus valmisteverojen suorittamisesta.

Kun kyseessä on etäosto, yksityishenkilö on velvollinen suorittamaan valmisteveron Suomeen, jos yksityishenkilö ostaa valmisteveron alaisia tuotteita toisesta jäsenvaltiosta ja itse järjestää niiden kuljetuksen Suomeen toisen yksityishenkilön tai kuljetusliikkeen välityksellä ilman, että myyjä mitenkään osallistuu kuljetusjärjestelyihin.

Yksityishenkilön on annettava valmisteveron alaisten tuotteiden tilauksesta Verohallinnolle ennakkoilmoitus ja maksettava valmisteverojen määrää vastaava vakuus, ennen kuin lähetystä voidaan alkaa kuljettamaan.       

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+