Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Yle yhdistää jälleen suomalaiset vaali-iltana 9.4.

kuntavaalit_2017_vaaliuurna_pieni2

Yle välittää kuntavaalien tulokset ja vaali-illan tunnelmat suomalaisille verkossa, radiossa ja televisiossa vaalisunnuntaina.

Yle kokoaa suomalaiset jälleen vaalien tulosseurannan tiheisiin tunnelmiin eri medioiden äärelle. Seuraamme ääntenlaskentaa sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla. Puheenjohtajien kommentit vaalituloksesta, samoin asiantuntijoiden arviot tuloksen merkityksestä kuullaan illan aikana. Yle myös välittää tunnelmat äänestystulosten vastaanotosta alueilla.

Kuntavaaleissa komea videogalleria

Ylen tehtävänä on julkisen palvelun toimijana kokeilla uusia ja ainutlaatuisia tapoja tuoda demokratia lähelle ihmisiä. Kuntavaaleissa Yle yhdisti vaalikoneen ja vaaligallerian.

Television Puoluepäivä-sarjassa kuultiin ensimmäistä kertaa kahdeksan puolueen puheenjohtajan tv-puheet. Puoluepäivien lähetyksissä Ylen studioilla kävi yleisönä yli tuhat eri puolueiden kannattajaa.

Ylen kuntavaaligalleriassa kaikilla ehdokkailla oli mahdollisuus julkaista itsestään video Ylen vaalikoneeseen. Tähän mennessä videon on julkaissut yli 5500 ehdokasta, ja videoita on katsottu jo noin 400 000 kertaa. Ylen kuntavaaligalleria avattiin maaliskuun alussa, samoin vaalikone, jossa vaaliviikolla on julkaistu 17 737 ehdokkaan vastaukset. Kaikkiaan vaaleissa on 33 618 ehdokasta, eli osallistumisprosentiksi tulee 53.

Kuntavaaleissa Yle teki ensimmäistä kertaa myös vaalikoneyhteistyötä kaupallisen median kanssa. Ylen vaalikoneen sisältö löytyi KSF Median, Uuden Suomen, Maaseudun Tulevaisuuden ja Suomen Kuvalehden verkkosivuilta laajennettuna näiden omilla vaalikonekysymyksillä.

Tulosilta välittää tunteet ja faktat

Ylen tulospalvelu kertoo sunnuntai-iltana vaalituloksen suomeksi ja ruotsiksi. Tulosilta-lähetys alkaa Yle TV1 -kanavalla klo 19.30. Tulokset, kommentit ja analyysit nähdään suorassa lähetyksessä Pasilan tulosstudiolta, Kuntatalolta sekä puolueiden vaalivalvojaisista.

Vaalivalvojaisten tunnelmia seurataan Helsingissä ja eri puolilla maata: Yle on illan aikana paikalla Utsjoella, Rääkkylässä, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Lappeenrannassa.

  • Yle TV1 tulosilta klo 19.30. Vaalitulos, kommentit ja analyysit.

  • Yle Radio Suomi tulosilta klo 19.50. Lähetyksessä seurataan ääntenlaskentaa erityisesti alueiden näkökulmasta ja vieraillaan puolueiden vaalivalvojaisissa.

  • Ruotsinkielinen tulosilta Yle Fem- ja Yle Vega -kanavilla.  Päähuomio on ruotsinkielisillä ja kaksikielisillä alueilla.

Ennen vaali-iltaa suurimpien puolueiden puheenjohtajat kokoontuvat vielä vaalipäivän alla yhteiseen puheenjohtajatenttiin torstaina 6.4. klo 21.05 Yle TV1:ssä.

Reaaliaikainen tulosseuranta ja robottiuutiset vaalituloksesta

Robotit ovat tulleet myös vaaliohjelmiin. Ylen Voitto-tulosrobotti tuottaa nyt ensimmäistä kertaa kaikkien kuntien reaaliaikaiset vaalitulosuutiset heti kun ääntenlaskenta on kunnan osalta valmis ja läpimenneet ehdokkaat tiedossa.

Ylen kuntavaalien 2017 tulospalvelu:

  • Ylen suomenkielinen vaalisivusto löytyy osoitteesta yle.fi/vaalit

  • Ylen ruotsinkielinen sivuto löytyy osoitteesta svenska.yle.fi

  • Tulosilta sekä klo 20.30 uutiset viitotaan suorana televisiossa ja Areenassa

  • Tulospalvelun hakemisto löytyy vaali-iltana Ylen teksti-tv:n sivulta 600

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+