Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:KOUVOLA: Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen toiminnasta on annettu selvitys

kotimaan2017banneri

Etelä-Suomen aluehallintovirastolle annettu omavalvontaselvitys Kouvolan terveyspalveluja koskeneen poikkeuksellisen laajalle levinneen somepäivityksen johdosta.

Pohjois-Kymen sairaalan päivystys ja Keltakankaan terveysaseman henkilöstö joutuivat poikkeuksellisen voimakkaan somehuomion kohteeksi alkuviikosta. Kouvolan kaupungin terveyspalveluja koskeva facebookpäivitys levisi verkossa ja päätyi valtakunnan medioihin. Terveysjohtaja Kari Kristeri on eilen illalla antanut omavalvontaselvityksen asiassa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle.

Aluehallintovirastolle toimitetun selvityksen mukaan Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen resurssit ovat olleet riittävät.

  • Perusterveydenhuollon päivystyksessä oli yhden lääkärin vastuulla klo 15- 22 välisenä aikana hoidossa yhteensä 22 yleislääketieteen potilasta
  • Lääkärillä oli työvuorollaan aikaa 19 min/potilas
  • Päivystävänä lääkärinä oli yli viisi vuotta Kouvolan kaupungin virassa työskennellyt pätevä, yleislääketieteeseen erikoistumassa oleva lääkäri
  • Hoidontarpeen arviointiin sairaanhoitajalle päästiin illan aikana 1- 13 minuutin kuluessa ja kaikki potilaat pääsivät lääkärin vastaanotolle alle tunnin odotuksen jälkeen
  • Koko vuorokauden ajan keskiarvo ilmoittautumisesta potilaan poistumiseen oli yleislääketieteen linjalla päivän aikana 1 tunti 49 minuuttia, mitä voidaan pitää hyvänä arvona
  • Vuorossa ollut yleislääkäri ei työaikakirjanpidon mukaan poistunut työpaikaltaan ennenaikaisesti vaan raportoi asianmukaisesti seurantaan jääneiden kaikkien potilaidensa tilan seuraavalle lääkärille ja poistui työaikakirjanpidon mukaan työpaikaltaan klo 22:45 eli 45 minuuttia työvuoronsa päättymisen jälkeen
  • Lääkärin tekemissä hoitopäätöksissä ei ole huomautettavaa

Terveydenhuoltolain muutoksen myötä Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä on käynnistymässä suuri muutos. Yhteispäivystys päättyy vuodenvaihteessa ja yleislääketieteen/akuuttilääketieteen päivystys aloittaa 1.1.2018. Päivystyksen toimintaa kehitetään edelleen mahdollisimman hyvin potilaita palvelevaksi ja perusterveydenhuollon vastaanottotoimintaa pyritään lisäämään.

Seuraavina parannuskohteina ovat mahdollisuus reaaliaikaiseen päivystyksen odotusaikojen seurantaan päivystyksen tiloissa ja nettisivuilla sekä järjestelmällisen potilaspalautteen kerääminen. Päivystykseen suunnitellaan toimintamalli mahdollisten ristiriitatilanteiden selvittämiseen paikan päällä, jotta potilaan on mahdollista saada toisen ammattilaisen mielipide.

Terveysjohtaja Kari Kristeri pahoittelee asiakkaan kokemusta päivystyksen palvelusta. “Pahoittelemme aiheutunutta mielipahaa. Vaikka odotusaika täyttää normit ja potilaiden hoito päivystyksessä on ollut asianmukaista, meidän tulee kiinnittää huomiota vuorovaikutukseen ja asiakkaan kohtaamiseen. Pyrimme myös lisäämään tiedonkulkua”, hän sanoo.

Päivystyksen henkilökunta on joutunut tapauksen johdosta kohtuuttoman arvostelun ja osin epäasiallisen käyttäytymisen ja huutelun kohteeksi työtehtäviä suorittaessaan. “Toivomme, että yksi asiakaskokemus ei leimaisi liiaksi koko päivystyksen toimintaa”, Kari Kristeri korostaa.

Mikäli asiakas on tyytymätön saamaansa palveluun, hän voi keskustella asiasta kyseisen työntekijän tai hänen esimiehensä kanssa. Jos yhteisymmärrystä ei synny, asiakas voi ottaa yhteyttä kyseisen yksikön johtajaan tai potilasasiamieheen.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+