Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen: Turvallisuusympäristön muutoksista huolimatta varmistettava, että turvallisuustilanne ei muutu

1435119261571

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Kuva: POLIISI

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan turvallisuusympäristömme on nopeasti ja pysyvästi muuttunut ja siitä on tullut hankalasti ennustettava

– Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus ovat uudessa kuvassa limittyneet eikä jakolinjaa niiden välillä enää ole. Kykeneväisyyttä uusien uhkien varalle ei rakenneta yhdestä kulmasta. Sitä vastoin on varmistettava yhdessä, ettei turvallisuustilanne pääse muuttumaan.

Näin totesi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen puhuessaan Oulun poliisilaitoksen juhlaseminaarissa perjantaina Oulussa.

Suomen turvallisuus perustuu kokonaisturvallisuuden toimintamalliin, jossa turvallisuustoimijat jakavat tietoa, suunnittelevat, harjoittelevat ja toimivat yhdessä.

– Mallimme kattaa kaikki relevantit turvallisuustoimijat viranomaisista yhteisöihin. Yhdessä me muodostamme kokonaisturvallisuuden verkoston. Isänmaamme turvallisuus, valmius ja turvallisuudentunne luodaan ja ylläpidetään yhteistyössä, Kolehmainen sanoi.

Poliisin ja kuntien turvallisuusyhteistyö on aiheena hyvin ajankohtainen, koska kunnallisvaalit ovat sunnuntaina. Kuntien turvallisuustyön keskeinen työkalu on paikallinen turvallisuussuunnitelma, johon kootaan oleellisimmat turvallisuuteen liittyvät hankkeet ja ohjelmat. Turvallisuussuunnitelmat uusitaan yleensä valtuustokauden alussa.

Poliisiylijohtaja Kolehmaisen mukaan käsite arjen turvallisuus kuvaa hyvin turvallisuuden kokonaisuutta ja sitä, että turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu kaikille.

– Aikaisemmin turvallisuus ymmärrettiin kontrollin ja järjestyksen ylläpitämisenä, josta vastasivat armeija ja poliisi. Nykyään turvallisuus linkittyy kiinteästi yleiseen hyvinvointiin sekä huolenpitoon. Siksi turvallisuuden takaamiseksi tulisi tehdä entistä enemmän poikkihallinnollista ennalta estävää työtä, esimerkiksi syrjäytymisen torjunnassa.

Kolehmaisen mukaan tiedonvaihtoa olisi syytä tiivistää. Tästä hyvänä esimerkkinä on niin kutsuttu Ankkuri-toiminta yhdessä poliisin ja sosiaalitoimen sekä myös terveys- ja nuorisotoimen kanssa.

– Tulokset ovat olleet erinomaisia ja esimerkiksi monta nuorta on saatu ohjattua harha-askeleiden jälkeen takasin oikealle polulle.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+