Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Yhdenvertaisuusvaltuutetun havainnot palautuslennosta Afganistaniin 3.4.2017

kotimaan2017banneri

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on eilen lähettänyt poliisille maastapoistamisen valvojana havaintonsa palautuslennosta Afganistaniin 3.4.2017. Raportissa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että palautuksessa ei missään vaiheessa ollut tulkkia läsnä. Yhdenvertaisuusvaltuutettu pitää tulkin käyttöä palautuksissa olennaisena osana palautettavan ihmisarvoista kohtelua. Toimiva kommunikaatio myös sujuvoittaa koko palautusoperaatiota.

Sosiaalisessa mediassa ja julkisuudessa esitettiin ennen palautuslentoa ja sen jälkeenkin monenlaisia väitteitä. Yhdenvertaisuusvaltuutettu toteaa valvojien havaintojen ja tietojen perusteella, että lennolla ei ollut alaikäisiä lapsia eikä raskaana olevia naisia. Saattopoliisien ja palautettavien henkilöiden välinen kanssakäyminen Pasilan poliisitalolla ja lennon aikana oli asiallista ja sävyltään ystävällistä, joskin tulkin puute aiheutti ajoittain ymmärtämisvaikeuksia. Poliisien toiminta valvojien kanssa oli sujuvaa viranomaisyhteistyötä.

Aikataulumuutoksista johtuen valvojat eivät olleet seuraamassa Metsälän säilössä olleiden palautettavien noutoa. Tästä syystä valvojat eivät pysty ottamaan kantaa väitteisiin siitä, että palautettavat henkilöt eivät olisi saaneet ottaa yhteyttä avustajaansa ennen Metsälän säilöstä lähtöä. 

Maasta poistamisen valvonnan tavoitteena ihmisoikeuksia kunnioittava palautus

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävä on valvoa, että palautettavia kohdellaan ihmisarvoa kunnioittaen. Lennolla valvoja havainnoi poliisin toimintaa, mutta hänellä ei ole toimivaltaa puuttua tapahtumiin. Tehtävä on tarkkailuluonteinen. 

Yhdenvertaisuusvaltuutettu haluaa myös kiinnittää huomiota Suomen turvapaikkatilanteeseen kokonaisuutena.

–          Olemme kritisoineet ulkomaalaislain tiukennuksia viime vuosina ja olemme huolissamme siitä, että turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa on heikennetty liiaksi,yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+