Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisien määrän vähentämistä pidetään vakavana uhkana Suomen sisäiselle turvallisuudelle

637ee8d02635281

Kuvaoikeudet: Hätäkeskuslaitos

Tutkimuksen mukaan 58 % suomalaisista pitää poliisien määrän vähentämistä ja määrärahojen pienentämistä vakavana uhkana Suomen sisäiselle turvallisuudelle. Vain seitsemän prosenttia kokee, että se ei ole lainkaan uhka. Suomen Poliisijärjestöjen Liiton Taloustutkimuksella teettämä kysely kertoo, että vain 39 % uskoo poliisin pystyvän nykyisillä resursseillaan turvaamaan kansalaisten arkielämää erittäin tai melko hyvin.

Kolme prosenttia suomalaisista kokee, että poliisi pystyy nykyisillä määrärahoilla turvaamaan kansalaisten arkea erittäin hyvin. Melko hyvään turvaan uskoi vain 36 %. Miesten luottamus oli jonkin verran vahvempaa kuin naisten: silti miehistäkin alle puolet (45 %) uskoi poliisin pystyvän turvaamaan arkea erittäin tai melko hyvin.

– Ei riitä, että 39 % suomalaisista uskoo poliisin kykyyn turvata kansalaisten arkea. Tavoitteena tulee olla vähintään 80 %, sanoo Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) puheenjohtaja Yrjö Suhonen

– Jotta tähän päästäisiin, poliisien määrärahoista pitää tehdä yli vaalikausien ulottuvia parlamentaarisia päätöksiä,

Poliisiammattikorkeakouluun pitää ottaa vuosittain 400 uutta opiskelijaa ja poliisimiesten määrä nostaa vähintään 7 500:aan, Suhonen linjaa.

Varsinkin naiset ovat erityisen huolissaan vuodesta 2010 jatkuneesta poliisien resurssien vähentämisestä: 69 % naisista piti sitä vakavana uhkana. Vastaava luku miehillä oli 47 %.

Eniten huolissaan olivat 35–49-vuotiaat: heistä 65 % piti poliisien resursseissa tapahtunutta vähentämistä vakavana uhkana turvallisuudelle. Vähiten huolissaan ovat 15–24-vuotiaat. Kuitenkin myös heistä 40 % piti poliisien resurssien heikkenemistä vakavana uhkana.

Negatiivisen kehityksen uskotaan jatkuvan, sillä puolet vastaajista uskoo sisäisen turvallisuuden olevan kymmenen vuoden kuluttua heikompi kuin nyt. Synkimmin tulevaisuuden näkevät 35–49 vuotiaat, joista 59 % uskoo sisäisen turvallisuuden heikkenevät seuraavan kymmenen vuoden kuluessa.  

Suomen talouden kehityksen kannalta on huolestuttavaa, että myös yrityspäättäjille suunnattuun kyselyyn vastanneista 55 % uskoo Suomen turvallisuustilanteen olevan 10 vuoden kuluttua nykyistä heikompi. Taloustutkimus selvitti SPJL:n toimeksiannosta helmikuussa puhelinhaastatteluilla 100:n yrityspäättäjän näkemyksiä turvallisuudesta.

– Suunnan on muututtava, sillä suomalaiset kaipaavat turvallisuutta ja Suomi kaipaa investointeja ja työtä. Yksi investointipäätöksiin vaikuttava tekijä on turvallinen toimintaympäristö, kuten toimiva poliisi- ja oikeustoimi. Jos niiden henkilöstöleikkaukset jatkuvat, suunta on väärä. Parasta aikaa laaditaan sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden strategiaa, jota käsitellään hallitusohjelman välitarkastelussa. Jotta sisäinen ja ulkoinen turvallisuus olisi kunnossa, tarvitsemme henkilöstöä sitä toteuttamaan. Poliisitoimi tarvitsee lisää määrärahoja ja lisää henkilöstöä, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Taloustutkimus selvitti SPJL:n toimeksiannosta suomalaisten näkemyksiä sisäisen turvallisuuden tilanteesta. Tutkimus tehtiin puhelinhaastatteluina 30.1.–2.2.2017, ja kysymyksiin vastasi 1009 henkilöä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+