Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisi julkaisi karut kuvat Tor-verkosta: Näin avoimesti kovia huumeita myydään netissä

58596_Huumemyynti-ilmoitus1

Helsingin huumepoliisi julkaisi blogissaan kuvia siitä, miten huumekauppaa käydään tänä päivänä netin Tor-verkossa. (KUVA: Poliisi)

Helsingin huumepoliisi kuvaa Kaupungin varjoja -blogiteksteissään huumausainerikoksia tutkivien poliisien arkea. Kirjoittaja on töissä Helsingin huumepoliisissa.

Viime aikoina sekä poliisi, että tulli ovat paljastaneet useamman netissä toimivan huumekaupan suomalaiset toimijat. Lähinnä Tor-verkon sipulikanavalla toimivat yrittäjät ovat valitettavan usein nuoria aikuisia miehiä, joille kaikenlaisen tavaran tilaaminen netissä on arkipäivää.

Netistä löytyy runsaasti ulkomaisia sivustoja, joista saa kotiin kannettuna mitä tavaraa tahansa. Usein ulkomailta tilattu laitoin tavara jää jo lentotulliin, mutta aina jotain pääsee kontrollin läpikin.

58597_Huumemyynti-ilmoitus2

Poliisi muistuttaa, että huumekauppa on yhtä vaarallista anonyymisti netissä kuin kadulla. (KUVA: Poliisi)

Nuoresta kirkasotsaisesta yrittäjästä kaikki tuntuu aluksi lapsellisen helpolta. Kemiallisten huumeiden valmistus esimerkiksi Kiinassa on niin edullista, että tilaaja saa sitä tuotetta, mitä on halunnutkin. Aina ei näin käy, vaan paketissa voi olla mitä tahansa kemikaalia. “Nahkalabra” eli oman tai kaverin keho toimii tässä tapauksessa testialustana. Oma myynti-ilmoitus vaan sipulikanavalle ja itse keksityt suosittelijat sivulle, niin johan käy kauppa. Bitcoineja pullisteleva nettilompakko on liian suuri houkutus eikä kiinnijäämistä uskota koskaan tapahtuvan.

Netissä voi toimia anonyymisti, mutta loppujen lopuksi ostaja ja myyjä ovat kuitenkin virheitä tekeviä tavallisia ihmisiä. Kaman täytyy jollain tapaa siirtyä myyjältä ostajalle ja yleensä tämän jälkeen ollaankin jo selittämässä tekosiaan huumetutkijoille. Poliisille tuntematon suuruus voi pystyä pyörittämään kauppaansa melko pitkäänkin, mutta pääsääntöisesti ennemmin tai myöhemmin lain koura tavoittaa rikoksentekijät. Tutkinnassa perataan perusteellisesti epäillyn huumekaupat ja lopputuloksena voi olla ensikertalaiselle järkyttävän pitkä vankilakakku, josta on leikki kaukana.

Poliisille on tullut viimeksi viime viikolla tutkittavaksi rikosilmoitus, jossa sipulikanavalla sovittu amfetamiinikauppa yritettiin hoitaa uhkaamalla kauppiasta aseella ja ryöstämällä myyntituotteet. Ulkopuoliset henkilöt ilmoittivat asemiehestä ja sekä niin kutsutut ostajat ja myyjät saatiin verekseltään kiinni. Näitä “hupitällejä”, jolloin ostajalla ei ole aikomustakaan maksaa ostoksiaan, on ollut viime aikoina jo useita. Huumekauppiaita ryöstelevät kaverit luottavat siihen, että myyjä ei tee ilmoitusta poliisille, sillä kukapa omasta laittomasta bisneksestään haluaisi viranomaisille kertoa.

Sipulikanavalla ja muilla Tor-verkon sivustoilla ei huumeiden vaarallisuudesta juurikaan varoiteta. Käyttäjät antavat laatuarvioita, jotka eivät perustu mihinkään ja ovat usein myyjän itsensä sinne lisäämiä. Huumausaine on aina yhtä vaarallista, ostat sitä sitten netin ihmeellisestä maailmasta tai kadun hampaattomalta huumekauppiaalta.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+