Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto: KRP:n rikostarkastajalle ei syytettä lentoyhtiön etupisteiden käytöstä

pre-law

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytettä keskusrikospoliisin rikostarkastajaa vastaan asiassa, joka koskee lentoyhtiön etupisteiden käyttämistä yksityismatkaan keväällä 2015.

Asiassa selvitetty sitä, onko kyse ollut yksityis- vai virkakäyttöön tarkoitetusta etukortista ja onko kyseiseen matkaan käytetty virkamatkoista saatuja lentopisteitä. Asia on tullut esiin keskusrikospoliisin oman valvonnan kautta kesällä 2015.

Syyttäjä on esitutkinnan perusteella katsonut, että kyse on ollut virkakäyttöön tarkoitetusta pistetilistä, jonne oli kertynyt pisteitä sekä virka- että yksityismatkoista. Rikostarkastaja oli käyttänyt yksityismatkaan sekä virka- että yksityismatkoista kertyneitä pisteitä, joista suurin osa oli tullut yksityismatkoista.

Rikostarkastaja on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Syyttäjä on katsonut, ettei rikostarkastajalla ole ollut oikeutta käyttää virkamatkoista saatuja pisteitä yksityismatkaan. Syyttäjän mukaan hyödyn määrä on ollut 182 euroa ja taloudellisen vahingon määrä keskus-rikospoliisille 500 euroa. Syyttäjä on päätöksessään katsonut, että rikostarkastajaa on todennäköisin syin syytä epäillä maksuvälipetoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyte on kuitenkin jätetty nostamatta kohtuus- ja tarkoituksenmukaisuusperusteilla muun muassa siksi, että rikostarkastaja on jäänyt eläkkeelle eikä ole enää virassa ja lisäksi hän on ollut asian vuoksi virasta pidätettynä yli puoli vuotta. Näin ollen syyttäjä on katsonut, että oikeudenkäyntiä ja rangaistusta on pidettävä kohtuuttomana ja tarkoituksettomana.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+