Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Rantasalmelaiselle hirsitehtaalle ja sen edustajille sakot suojaamattomasta konelinjasta

LegalPic1

Etelä-Savon käräjäoikeus on tänään tuominnut hirsiä ja rakennusten puisia runkotolppia valmistavan Lameco LHT Oy:n ja sen edustajat sakkorangaistuksiin sekä vahingonkorvauksiin, koska yhtiön edustajat eivät olleet suojanneet yhtiön Rantasalmella sijaitsevan tehtaan tuotantolinjalla olleita vaarakohtia.

Yhtiön Rantasalmen tehtaalla oli otettu keväällä 2015 koekäyttöön konelinja, jossa oli ollut suojaamaton aukko sekä telojen ja hammaspyörien suojaamattomia nieluja. Konelinjalla sattui tapaturma kun työntekijä oli kävellyt linjan suojaamattomasta aukosta, jolloin hän oli jäänyt linjalla liikkuneen lankun puristamaksi.

Käräjillä syytettynä olleet yhtiön toimitusjohtaja ja tehdaspäällikkö vetosivat siihen, että konelinjan suojia ei ollut vielä asennettu, koska kyseessä oli tuotantolinjan käyttöönottoon liittyvä koeajo. He kertoivat myös, että tehdaspäällikkö oli aktiivisesti valvonut linjan koekäyttöä ja kaikki tarvittavat suojat olisi asennettu ennen konelinjan ottamista tuotantokäyttöön. Syytetyt vetosivat myös siihen, että tapaturmaan joutuneelle työntekijälle oli täysin selvää, että konelinjan aukkokohtaan ei saanut mennä.  

Käräjäoikeus totesi tuomiossaan, että konelinjojen on oltava suojattuna tapaturmat estävillä suojilla myös niiden koekäyttötilanteissa, ja että koeajovaiheessa konelinjan suojaamistarve nimenomaan korostuu, koska työnantajan on tällöin varauduttava myös yllättäviin tilanteisiin.  

Oikeus totesi, että yhtiön edustajat ovat syyllistyneet työturvallisuusrikokseen ja vammantuottamukseen, mutta heidän laiminlyöntinsä eivät ole erityisen vakavia tai moitittavia. Oikeus tuomitsi toimitusjohtajalle 50 päiväsakkoa, josta hänelle tulee maksettavaa 2 250 euroa ja tehdaspäällikölle 80 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa 3 200 euroa.

Tuomittu toimitusjohtaja vetosi yhteisösakon tuomitsematta jättämiseksi siihen, että hän omisti 100 % Lameco Oy:n täysin omistavan emoyhtiön Eurotimber Oy:n osakkeista, joten jos yhtiö tuomittaisiin yhteisösakkoon, niin hän saisi samasta teosta kaksinkertaisen rangaistuksen. Käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi yhtiön 5 000 euron yhteisösakkoon. Yhteisösakon rahamäärässä oikeus otti huomioon sen, että yhtiö on yrityssaneerauksessa, sen toiminta on tappiollista ja taloudellinen asema heikko.

Sakkorangaistusten lisäksi oikeus tuomitsi yhtiön ja sen edustajat yhteisvastuullisesti korvaamaan työntekijän oikeudenkäyntikuluja 3 955 euroa sekä hänelle sattuneesta tapaturmasta vahingonkorvauksia 19 000 euroa.   

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+