Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Martti Ahtisaari luopuu CMI:n hallituksen puheenjohtajuudesta -Alexander Stubb nousee tilalle

800px-Martti_Ahtisaari,_tidigare_president_Finland_och_mottagare_av_Nobels_fredrspris_(2)

Martti Ahtisaari kuvaoikeudet: Johannes Jansson/norden.org

Puheenjohtajan tehtävien jättäminen antaa Ahtisaarelle mahdollisuuden keskittyä CMI:n rauhantyön tukemiseen.

CMI:n perustaja Martti Ahtisaari haluaa luopua CMI:n hallituksen puheenjohtajuudesta ensi syksynä. Puheenjohtajuudesta luopuminen jättää Ahtisaarelle nykyistä enemmän aikaa keskittyä CMI:n rauhantyön tukemiseen neuvonantajana ja asiantuntijana. Ahtisaari esittää seuraajakseen puheenjohtajana Suomen entistä pääministeriä Alexander Stubbia.

Presidentti Ahtisaari perusti CMI:n vuonna 2000. Hän on siitä lähtien eli 17 vuotta toiminut hallituksen puheenjohtajana.

Ahtisaari ilmoitti suunnitelmastaan CMI:n kevätkokouksessa tiistaina 9. toukokuuta. Hän haluaa kertoa asiasta jo nyt, jotta puheenjohtajan vaihdos voidaan tehdä suunnitelmallisesti, läpinäkyvästi ja harkiten. Näin Ahtisaari pystyy tukemaan uutta puheenjohtajaa siirtymäkauden aikana, ja CMI turvaa toimintansa tulevaisuuden mahdollisimman hyvin. Stubb aloittaa hallituksen puheenjohtajana virallisesti vasta CMI:n vuosikokouksen jälkeen marraskuun lopulla.

Ahtisaari pysyy tiiviisti mukana CMI:n toiminnassa. Jatkossa hän keskittyy tukemaan CMI:n työtä neuvonantajana ja asiantuntijana. Lisäksi hän alkaa koota CMI:lle neuvoa-antavaa kansainvälistä tukiverkostoa. Ahtisaarella on vastedeskin oma toimistonsa ja henkilökuntansa CMI:n tiloissa.

Kesäkuussa 80 vuotta täyttävä Ahtisaari kokee, että nyt on hyvä hetki siirtää puheenjohtajan tehtävät eteenpäin. Osaamisensa ja kokemuksensa ansiosta CMI on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista toimijoista konfliktien ehkäisemisessä ja ratkaisemisessa.

”Minulle on vastedeskin tärkeintä, että CMI jatkaa työtään yhtenä maailman arvostetuimmista rauhanvälitysorganisaatioista”, Ahtisaari sanoo.

Stubbilla pitkä kokemus politiikan johtotehtävistä

Stubbin valinta hallituksen puheenjohtajaksi perustuu hänen pitkään kokemukseen politiikan johtotehtävistä. Stubbilla on laajat kansainväliset verkostot ja hän ymmärtää uuden sukupolven vaikuttamistyötä.

Alexander Stubb on moninkertainen ministeri. Pääministeriyden lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Suomen ulkoministerinä ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä. Stubb on työskennellyt pitkään myös EU:ssa eri tehtävissä. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi kansainvälisestä politiikasta London School of Economicsista.

CMI:n hallituksen puheenjohtajuus on luottamustoimi. Stubb jatkaa työtään kansanedustajana.

”Hallituksen puheenjohtajuus on minulle suuri kunnia. CMI:n rauhanvälitysosaaminen on maailman huippua. Lähden nöyränä oppimaan uutta alasta, jota kohtaan tunnen suurta mielenkiintoa. Olen aina ollut sitä mieltä, että suomalaiset ovat rauhanvälittäjinä maailman parhaimmistoa”, Stubb sanoo.

Hallitus on vastuussa CMI:n pitkäjänteisestä strategiasta, tärkeimmistä taloudellisista päätöksistä, uusien jäsenten valinnasta sekä toiminnanjohtajan nimittämisestä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+