Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Yhdellä lastensuojelun sosiaalityöntekijällä jopa 260 asiakasta – Jämsälle 200 000 euron uhkasakko

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on velvoittanut Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveyslautakuntaa 200 000 euron sakon uhalla huolehtimaan sosiaalityöntekijämääränsä riittävälle tasolle. Aluehallintoviraston käsityksen mukaan lastensuojelun sosiaalityössä on ollut pitkään työntekijävajetta, ja tilanne on viime vuodesta mennyt huonompaan suuntaan. Aikaa tilanteen korjaamiseksi on annettu 31.8.2017 asti ja kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan tulee toimittaa aluehallintovirastoon selvitys lastensuojelun henkilöstötilanteesta viimeistään 15.9.2017.

Jämsän kaupungin lastensuojelun sosiaalityö on ollut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston valvonnassa keväästä 2016 alkaen. Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveyslautakuntaa ja johtavia viranhaltijoita on ohjattu ja neuvottu ohjaus-, neuvonta- ja valvontatapaamisissa sekä useissa puhelinkeskusteluissa lisäämään sosiaalityöntekijöiden määrää. Kontaktit eivät ole kuitenkaan johtaneet tilanteen korjaantumiseen.  Aluehallintovirasto katsoo perustelluksi, että nyt annettavaa määräystä tehostetaan sakon uhalla, koska aiemmat toimenpiteet eivät ole johtaneet toivottuun tulokseen. Uhkasakon määrää harkittaessa on otettu huomioon, että asiakasturvallisuutta vaarantava lastensuojelun tilanne johtuu ensisijaisesti lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden määrän riittämättömyydestä. 

Sosiaalihuoltolain 49 a §   velvoittaa kuntaa huolehtimaan siitä, että lastensuojelussa on riittävä määrä lastensuojelutyötä tekeviä sosiaalityöntekijöitä. Jämsän kaupungin lastensuojelussa ei ole tällä hetkellä riittävästi sosiaalityöntekijöitä huolehtimassa kunnan lastensuojelun toimeenpanoon kuuluvista tehtävistä ja lastensuojelulain 11 §:n mukaisista velvoitteista.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+