Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tyksin synnytysvuodeosastolla havaittu MRSA-tapauksia – kaikki osastolla olevat tutkitaan

Tyksin synnytysvuodeosastolla 1 maaliskuussa hoidetulla äidillä on äskettäin todettu metisilliini-antibiootille vastustuskykyinen MRSA-bakteeri (metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus -bakteeri). Synnytysvuodeosastolla samaan aikaan olleista äideistä ja lapsista on siksi otettu seulontanäytteet osana sairaalahygieenistä selvitystyötä. Seulonnoissa MRSA on toistaiseksi todettu yhdellä äidillä ja kolmella lapsella. Kaikkiaan on 15.5. mennessä todettu viisi MRSA-tapausta.

Synnytysvuodeosastolla 1 on tehty tapausten vuoksi tilojen tehostettu siivous ja osaston hygieniatoimia on tehostettu entisestään. Tilanteen kartoittamiseksi kaikista osastolla olevista äideistä ja lapsista otetaan MRSA-näytteet 16.5.2017 ja sen jälkeen uudelleen viikon kuluttua. Seulottaville äideille asiasta tiedotetaan henkilökohtaisesti. Tutkimus koskee yhteensä noin 30 äitiä ja lasta.

Mahdollista epidemiatilannetta seuraa Tyksin Naistenklinikan, Lasten ja nuortenklinikan ja Sairaalahygieniayksikön työryhmä.

Staphylococcus aureus (stafylokokki) on tavallinen bakteeri, jota monilla ihmisillä on normaalisti iholla, nielussa ja nenän limakalvoilla. Metisilliini-antibiootille vastustuskykyinen stafylokokki, eli MRSA, on yleistynyt kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. MRSA-bakteeria voi olla myös täysin terveillä, eri-ikäisillä henkilöillä, joilla ei ole ollut kontaktia terveydenhuoltoon.

Iholla olevista stafylokokeista ei yleensä ole haittaa terveellä iholla. Haavoissa ja rikkoontuneella iholla ne voivat kuitenkin aiheuttaa infektioita. MRSA-tilanne on Tyksissä aktiivisen infektiotorjuntapolitiikan vuoksi ollut erittäin hyvä, eikä MRSA:n aiheuttamia epidemioita ole Tyksissä todettu vuosiin. Kaikissa Suomen sairaaloissa tilanne ei ole yhtä hyvä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+