Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

KOULUJEN UIMAOPETUKSEN MÄÄRISSÄ SUURIA EROJA KUNTIEN VÄLILLÄ

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) toteuttaman selvityksen mukaan alakoululaisille järjestettävän uimaopetuksen määrä vaihtelee suuresti eri kunnissa. Valtakunnallisella Uimataitoviikolla julkistetun selvityksen mukaan vain 30 prosenttia kunnista järjestää uimaopetusta SUH:n suositusten mukaan eli vähintään kuusi tuntia kullakin luokka-asteella.

–          Uimataito on tärkeä kansalaistaito, joka mahdollistaa turvallisen vesillä liikkumisen ja vesiliikunnan harrastamisen läpi elämän. Koulujen järjestämä uimaopetus on lasten uimataidon ja vesipelastustaitojen oppimisessa tärkeässä roolissa, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus oppia uimaan. Uimaopetuksen määrä kuitenkin vaihtelee todella paljon kuntien välillä, harmittelee SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolainen.

–          Positiivista on, että yli 55 prosenttia kunnista järjestää uimaopetusta esikoululaisista kuudesluokkalaisiin ja tämän lisäksi 15 prosenttia ekaluokkalaisista kuudesluokkalaisiin. Useissa kunnissa tuntimäärät jäävät kuitenkin kokonaisuudessaan vähäisiksi. Uimassa saatetaan käydä vain kerran tai kaksi vuodessa. Tämä vaikuttaa väistämättä valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteissa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen.

Kyselyn perusteella uimaopetuksen määrä ei riipu yksinomaan kunnan koosta tai siitä, että onko kunnassa uimahallia vai ei. Kaikissa kunnissa, joissa SUH:n suositukset uimaopetuksen määristä toteutuvat ei ole uimahallia ja mukana on eri kokoisia kuntia. Tosin kunnissa, joissa uimaopetusta ei järjestetä lainkaan tai vain vähän, syyksi mainittiin juuri olosuhteiden puute ja siitä aiheutuvat korkeat kuljetus- ja järjestelykustannukset.

–          Kyselyn perusteella näyttää siltä, että osassa kunnista ei tiedetä uimaopetuksen kokonaiskustannuksia, eikä opetuksen tuloksia seurata järjestelmällisesti. Paikallisesti uimaopetuksen tarkemmat sisällöt on erikseen kirjattu opetussuunnitelmiin vain noin puolessa kunnista, toteaa Savolainen.

Kysely on jatkoa vuoden alussa julkaistuun LIKES-tutkimuskeskuksen valtakunnalliseen tutkimukseen kuudesluokkalaisten uimataidosta. Nyt toteutetulla kyselyllä haluttiin selvittää tarkemmin muun muassa uimaopetuksen järjestelyjä ja määriä alakouluissa.

Uimataitoviikko 15.-21.5.2017 näkyy uimahalleissa, päiväkodeissa ja kouluissa

Jo 18. kertaa järjestettävän Valtakunnallisen Uimataitoviikon tavoitteena on kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa, herättää keskustelua uimataidon merkityksestä sekä antaa virikkeitä oman ja läheisten uimataidon kehittämiseen. Uimahallit ja kylpylät järjestävät uimataitotestejä ja muita tapahtumia viikon aikana muun muassa Jyväskylässä, Heinolassa, Helsingissä, Hollolassa, Kajaanissa, Kuhmossa, Lohjalla, Teuvalla, Turussa, Vihdissä ja Vantaalla. Tänä vuonna viikon viettoon kutsuttiin ensimmäistä kertaa myös päiväkodit ja koulut, joille on tarjolla ilmaista materiaalia. Päiväkoteja ja kouluja ilmoittautuikin ennakkoon mukaan yli 100 eri puolilta Suomea. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+