Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

PAMin Selin: Luottamusta rakennetaan työmarkkinaosapuolten yhteistyöllä – ei siltoja polttamalla

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin vaatii palkansaajien aseman kohentamista ja oikeudenmukaisuuden toteutumista työelämässä. Sen edellytyksenä on luottamuksen palauttaminen työmarkkinoille. Luottamusta tarvitaan Selinin mielestä myös Suomen talous- ja työllisyysongelmien ratkaisussa.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin uskoo, että Suomen nykyinen ja tulevakin hallitus tarvitsevat työmarkkinaosapuolten apua haasteiden selättämisessä. Siksi hänen mielestään on välillä hyvä pohtia, miten tehdyt valinnat vaikuttavat eikä vain tyytyä ideologisiin ratkaisuihin.

– Hallituksen tavoitteet työllisyyden nostamisesta ovat jäämässä toteutumatta. Työllisyysasteen nostamiseksi on pyrittävä etsimään keinoja, joilla saadaan lisää työpaikkoja ja korjataan rakenteita. Normien purku ja lisävelvoitteiden asettaminen eivät siinä auta, Selin toteaa.

Selin korostaa, että työntekijöiden elämään kokonaisvaltaisesti vaikuttaviin asioihin tarvitaan edelleen kolmikantaista valmistelua, jos suomalaista yhteiskuntaa halutaan rakentaa aidosti yhdessä. Aktiivista työvoimapolitiikkaa tarvitaan edelleen.

– Monen kokemus on se, että hallituksen tekemät ratkaisut eivät ole reiluja ja ne sotivat yleisiä oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden käsityksiä vastaan. Tämän lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ulostulot eivät edistä myönteisen ilmapiirin syntymistä tulevissa työehtosopimusneuvotteluissa, Selin arvioi.

Hän huomauttaa, että työmarkkinoilla on tehty monta erittäin maltillista ratkaisua.

– Nyt, kun näkyy nousua, olisi oikeudenmukaista, että myös palkansaajat saavat kasvusta osansa. Siksi tulevat tes-neuvottelut on käytävä rakentavasti ja niin, että jokainen osapuoli punnitsee eri asioiden vaikuttavuutta kokonaisuuteen – ja siihen luottamukseen, Selin toteaa.

EK:lta Selin odottaa päätöstä siitä, ovatko he aidosti neuvottelukumppani vai jättävätkö he suosiolla suomalaisen työelämän kehittämisen työnantajien näkökulmasta muille tahoille.

– Sisäisesti heikko EK ei voi toimia uskottavasti työelämän asiantuntijana. Siksi EK:n on päätettävä, haluaako se olla aito neuvottelukumppani, jolla on kiinnostusta vaikuttaa työmarkkina-asioihin, kuten eläkkeisiin, sosiaalivakuutukseen tai sosiaaliturvauudistukseen, Selin toteaa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+