Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

KKO:lta ensimmäiset tuomiot nettikeskustelujen avulla lapsia hyväksikäyttäneille

Korkein oikeus (KKO) on tuominnut kaksi helsinkiläistä ja yhden itäsuomalaisen miehen ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä. Kukin miehistä oli solminut tuttavuuksia samaan, tekohetkillä 14-15-vuotiaaseen tyttöön eräällä netin keskustelupalstalla. Tutustumisten tarkoituksena oli päästä tytön kanssa sukupuoliyhteyteen. Miehet olivat toimineet erikseen.

Nettikeskusteluissa miehet olivat sopineet tytön kanssa tapaamisia. Tapaamispaikoiksi oli sovittu joko tytön kotipaikkakunta tai Helsinki. Tapaamisten yhteydessä kukin miehistä oli sukupuoliyhteydessä tytön kanssa joko miehen asunnolla tai autossa. 

Tapaamisten lisäksi miehet olivat keskustelleet 3-7 muun 12-15-vuotiaan tytön kanssa netin keskustelupalstalla. Keskustelut olivat olleet seksuaalisväritteisiä, ja kaksi miehistä oli käyttänyt myös itsestään eri tyyppisiä valeprofiileita valehdellen muun muassa ikänsä tai sukupuolensa. Tekohetkillä miehet olivat iältään 23-24-, 32-33- ja 43-vuotiaita.   

KKO katsoi sukupuoliyhteyksiä sisältäneet hyväksikäyttörikokset törkeiksi ja tuomitsi miehet 2 vuoden 2 kuukauden – 2 vuoden 8 kuukauden mittaisiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. KKO:n ratkaisu syntyi äänestyksen tuloksena. Hovioikeus oli tuominnut miehet aiemmin 1 vuoden ja 6 kuukauden – 1 vuoden ja 11 kuukauden mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä määrittelemättä tekomuotoa törkeäksi. Hovioikeuden tuomiosta KKO:een valittivat syyttäjä ja yksi miehistä.

KKO tuomitsi samalla toisessa rikosasiassa pohjoispohjanmaalaisen, usealla eri valeprofiililla netissä esiintyneen miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhden vuoden yhden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tekohetkillä 34-38-vuotias mies oli käynyt seksuaalisväritteisiä keskusteluja netissä lähes kahdenkymmenen iältään 10-15-vuotiaiden tyttöjen kanssa yrittämättä tavata heitä. Muutamassa tapauksessa mies oli lisäksi keskustellut verkkokameran välityksellä tyttöjen kanssa ja ottanut heistä tällöin paljastavia kuvia tai saanut niitä. Mies oli myös levittänyt lapsipornografisia kuvia. 

Kyseessä ovat ensimmäiset ennakkopäätökset, joissa KKO on arvioinut etäyhteyden avulla lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin syyllistyneille tekijöille tuomittavia rangaistuksia.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+