Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Viidennes suomalaisnuorista kokenut kiusaamista internetissä

Lähes 21 prosenttia yläkouluikäisistä suomalaisista nuorista on kokenut kiusaamista internetissä. Tieto käy ilmi Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön tekemästä kyselytutkimuksesta, jossa nuoret kertoivat heidän internetin ja sosiaalisen median käytöstään. Kyselyyn vastasi maalis-toukokuussa 2017 yhteensä 1091 yläkoululaista eri puolilta Suomea.

-Melko korkea prosenttiluku kertoo siitä, että myös Suomessa nettikiusaamisesta on tullut yhä yleisempi ongelma nuorten elämässä sitä mukaa, kun internet ja sosiaalisen median palvelut ovat muuttuneet keskeisemmäksi ihmisten päivittäisen vuorovaikutuksen areenaksi, toteaa Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Sosiaalisen median palveluiden tärkeä rooli nykynuorten elämässä niin hyvässä kuin pahassa nousi Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön tekemässä kyselytutkimuksessa muutenkin selvästi esiin. Kyselyn mukaan yli 70 prosenttia tämän päivän yläkouluikäisistä nuorista on solminut uuden ystävyyssuhteen internetin välityksellä. Ylimääräistä mielipahaa monille nuorille aiheuttavat puolestaan sosiaalisen median palveluissa heistä luvatta julkaistut videot tai valokuvat. Kyselyyn vastanneista suomalaisista yläkoululaisista 42 prosenttia ilmoitti törmänneensä internetissä jonkun toisen heistä julkaisemiin kuviin tai videoihin, joita he itse eivät olisi halunneet julkaista.

Samanaikaisesti kuitenkin joka neljäs yläkouluikäinen julkaisee sosiaalisessa mediassa itsestään ottamia kuvia (=selfie) vähintään kerran viikossa tai useammin. Melko paljon tai hyvin paljon ulkonäköpaineita omien valokuvien julkaisu aiheuttaa 27 prosentille nuorista.

Alma Media ja Lasten ja nuorten säätiö järjestävät maanantaina 10.7.2017 Porin SuomiAreenalla paneelikeskustelun, jossa käsitellään kyselytutkimuksessa esiin nousseita teemoja. Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi tapahtumassa julkaistaan lisäksi kymmenen kevään kyselytutkimukseen osallistuneilta nuorilta kerättyä ohjetta, joiden tavoitteena on parantaa kaikkien suomalaisten kanssakäymistä aikana, jolloin eri ryhmien välisen vastakkainasettelun ja vihapuheen koetaan voimistuneen.

Vihapuhe, valemedia ja vastakkainasettelu – nuorten ohjeet suomalaisille -tilaisuus järjestetään Porissa 10.7.2017 Puuvillan kauppakeskuksessa klo 13:30-14:45. Tapahtuman panelisteina esiintyvät kirjailija-yrittäjä Ronja Salmi, urheilija Makwan Amirkhani, muusikko Lucas sekä YleX:n radiojuontaja Alma Hätönen. Juontajana toimii näyttelijä ja Dreamsteri Christoffer Strandberg.   

 

Nuorten ohjeet nuori.fi/10ohjetta

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+