Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisihallitus: Poliisissa ei ole todettu kiellettyä etnistä profilointia

Poliisihallitus on saanut valmiiksi selvityksen ulkomaalaisvalvonnan käytännöistä poliisiyksiköissä. Selvitys tehtiin sen jälkeen, kun julkisuudessa oli esitetty epäilyksiä siitä, että poliisi tekee laitonta etnistä profilointia.

Selvityksessä tarkasteltiin poliisiyksiköiden ohjeistusta ja käytäntöjä ulkomaalaisvalvonnan osalta. Samalla selvitettiin, ovatko yksiköt joutuneet puuttumaan laittomaan etniseen profilointiin joko laillisuusvalvonnan keinoin tai virkamiesoikeudellisin toimenpitein.

– Selvityksen tulokset osoittavat, että poliisin toiminnasta kielletyn etnisen profiloinnin osalta ei juurikaan kannella tai valiteta, poliisiylitarkastaja Pekka-Matias Väisänen Poliisihallituksesta sanoo.

Selvityksessä kävi ilmi neljä tapausta, joissa virkamiesten toimintaa oli kielletyn etnisen profiloinnin osalta selvitetty, mutta selvitysten perusteella virkamiesten toiminnassa ei ollut huomautettavaa. Kolme tapauksista käsiteltiin poliisiyksiköiden laillisuusvalvonnassa ja yksi oli poliisirikosilmoitus, jossa syyttäjä päätti, että asiassa ei ollut rikosta.

Poliisin toiminnasta on mahdollista kannella

Kielletyllä, syrjivällä etnisellä profiloinnilla tarkoitetaan toimia, joissa henkilö joutuu poliisitoimien kohteeksi esimerkiksi pelkän ulkonäkönsä perusteella. Etninen profilointi on sallittua silloin, jos henkilö on perustelluista syistä tarpeen tavoittaa ja hänestä annetaan esimerkiksi tuntomerkkejä ulkonäköön perustuen.

– Poliisin toiminnasta on mahdollista kannella, mikäli kokee joutuneensa kielletyn etnisen profiloinnin kohteeksi. Mikäli poliisia valvovat tahot eivät saa mahdollisia epäkohtia tietoonsa, on puuttuminen mahdotonta, Väisänen muistuttaa.

Selvityksessä havaittiin, että kielletyn etnisen profiloinnin osalta poliisiyksiköissä on järjestetty pääsääntöisesti varsin kattavasti koulutusta aiheesta. Poliisiammattikorkeakoulussa, jossa poliisien peruskoulutus järjestetään, yhdenvertaisuus on keskeinen periaate kaikessa koulutuksessa.

– Poliisihallitus tarkastelee koulutustarvetta siltä osin, onko kiellettyyn etniseen profilointiin liittyen tarvetta koota yhdenmukainen koulutusaineisto poliisilaitoskohtaisia koulutuksia täydentämään, Pekka-Matias Väisänen sanoo.

Poliisihallituksen selvitys

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+