Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Lappeenrannan Vanhanpuiston soittolava alkuperäisen väriseksi

Kuva soittolavan kunnostuksesta 10.7.2017. Myös julkisivun edustan sisäkaaren poikkilaudoituksesta tulee sininen. Maalaustelineet poistetaan heinäkuun puolivälin jälkeen. Kuvaaja Mervi Palonen

Lappeenrannan Vanhanpuiston soittolavan parhaillaan meneillään olevan kunnostuksen yhteydessä soittolavan väritys pyritään palauttamaan alkuperäisen värityksen mukaiseksi.

Rakennustutkimukseen erikoistunut amanuenssi Sini Saarilahti Etelä-Karjalan museosta kertoo, että lukuisten maalikerrosten alta on onnistuttu tulkitsemaan alkuperäisiä värejä. 

– Sävyt vaihtelevat vaaleasta beigestä vaaleaan keltaiseen ja siniseen. Katosta tulee tiilenpunainen.

Suurimman eron edeltävään väritykseen huomaa koristelistoissa, joista tulee siniset. Myös julkisivun edustan sisäkaaren poikkilaudoituksesta tulee sininen. Seinien keltainenkin on huomattavasti entistä voimakkaampi, Saarilahti kuvailee. 

Soittolavan kunnostus aloitettiin kuluvan vuoden toukokuun alussa. Suunnittelupäällikkö Pekka Oksman Lappeenrannan Toimitilat Oy:stä kertoo, että julkisivun kunnostus valmistuu heinäkuun lopulla, mutta työt jatkuvat lavan takaosassa ennakkoon varattujen tilaisuuksien järjestämisen jälkeen. 

– Lavaa on korjattu mahdollisimman pitkälle alkuperäistä materiaalia säästäen. Alimmat rakenteet olivat huonoimmassa kunnossa etenkin pohjoissivulla eli takaosassa. Noin viidesosa rakennusrunkoa ja julkisivuverhoilua edellyttää lahovaurioiden takia uusimista, Oksman laskee. 

Kunnostuksen yhteydessä soittolavalle asennetaan tallentava kameravalvonta ilkivallan hillitsemiseksi. Lavaa on muun muassa ilkivallan jäljiltä maalattu useita kertoja. 

Lava tunnetaan Lappeenrannassa sekä soittolavan että laululavan nimellä. Sen on suunnitellut Otto-Ivar Meurman vuonna 1926. Alkuperäisissä piirustuksissa lava on nimetty soittolavaksi. Myös puistolla on kaksi nimeä: Vanhapuisto on lempinimeltään Pusupuisto. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+