Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kysely: Pamilaiset uskovat työnantajan menestyvän, mutta omaa elämää varjostaa kasvava huoli toimeentulosta ja työttömyydestä

PAMin ekonomisti Antti Koskela

Palvelualojen ammattiliitto PAMin suhdannebarometrin tuloksista ilmenee, että yksityisten palvelualojen talouskasvu ei ole vielä taannut työntekijöille parempaa toimeentuloa ja että työttömyyttä pelätään aiempaa enemmän.

Palvelualojen työntekijöiden kokema työmarkkinatilanne ei orastavasta talouskasvusta huolimatta ole parantumassa, ilmenee PAMin suhdannebarometrin tuloksista.

– Kyselyyn vastanneista 40 prosenttia kokee huolien voimistuneen oman taloutensa suhteen. Lisäksi vastaajista yli 15 prosenttia kokee työttömyyden uhan kasvaneen viimeisten kuukausien aikana, kertoo PAMin ekonomisti Antti Koskela.

Pamilaiset ovat optimistisia työnantajiensa tilanteen suhteen, mutta omassa taloudellisessa tilanteessa on huolia. Vastaajista 43 prosenttia arvioi, että työnantajana olevan yrityksen myynti on kasvanut edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

– Tämän lisäksi vastaajista 37 prosenttia odottaa työnantajansa taloudellisen tilanteen kehittyvän muutenkin positiivisesti seuraavan vuoden aikana. Samaan aikaan kuitenkin vain 14 prosenttia odottaa oman taloudellisen tilanteensa kohenevan, toteaa Koskela.

Yksityiset palvelualat ovat hyötyneet alkaneesta talouskasvusta ja kuluttajien luottamuksen noususta. Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen liikevaihto nousi helmi-huhtikuussa 5,3 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. 

– Positiivinen talousvire ei ole yltänyt vahvistamaan työntekijöiden asemaa. Työntekijät kokevat, että palvelualojen parantunut taloustilanne saisi näkyä vahvemmin heidän omassa arjessaan parantuvan toimeentulon kautta, tulkitsee Koskela.

Yksityisillä palvelualoilla palkat ovat matalat ja työsuhteitten laatu usein heikko, joka Koskelan mielestä näkyy työntekijöiden kokemana taloudellisen turvan puutteena.

– Vähittäiskaupassa ja matkailu- ja ravintola-alalla lähes 40 prosenttia työntekijöistä on osa-aikaisessa työsuhteessa, kun koko maan keskiarvo on 15 prosenttia. Tarjotut työsuhteet eivät kykene tuomaan taloudellista turvaa työntekijöille. Työsuhteiden heikko laatu näkyy myöskin työvoiman löytämisen vaikeutena, arvioi Koskela.

Tiedot perustuvat PAMin teettämään kyselyyn, joka toteutettiin 4.7.-1.8.2017. Kyselyyn vastasi 400 PAMin jäsentä. Vastaajista 93 % oli töissä ja 4 % työttömänä. PAM julkaisee suhdannebarometrin vuosineljänneksittäin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+