Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tulli löysi autosta 43 kiloa ruutia – poliisi epäilee kahta miestä räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta

Auton läpivalaisukuva Tullista, Uutisessa mainitut tuotteet ovat auton takakulmassa

Tulli pysäytti Länsisatamassa 20.6.2017 Virosta tulleen ajoneuvon, josta löytyi läpivalaisussa ja tullitarkastuksessa 43 kg savutonta ruutia rakenteisiin kätkettynä. Auton rakenteisiin oli piilotettu myös 3 000 luotia ja 17 aseiden lipasta, joiden hallussapito ei kuitenkaan ole luvanvaraista Suomessa. Ajoneuvo päätettiin tarkastaa profiloinnin sekä ajoneuvossa olleiden henkilöiden puhuttelun perusteella.

– Ajoneuvossa olleet kaksi ulkomaalaistaustaista miestä otettiin kiinni ja vangittiin myöhemmin räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta epäiltyinä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Tullissa havaitut tuotteet piilotettuna auton rakenteisiin

Miehet olivat tulleet Venäjältä Viroon, jossa he olivat ostaneet tuntemattomaksi jääneeltä mieheltä kyseiset tuotteet ja tulleet laivalla Suomeen. Poliisin tietojen mukaan heidän tarkoituksenaan oli jatkaa matkaa Venäjälle.

Ruudin alkuperä on jäänyt tuntemattomaksi, koska tunnistemerkinnät oli poistettu pakkauksista. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ruuti oli tarkoitettu patruunoiden tekoon.

– Yksi kilo ruutia riittää noin viidensadan patruunan tekemiseen, joten kyseinen määrä olisi riittänyt noin 21 500 patruunan tekemiseen, Forss kertoo.

Miehet kertoivat kuulusteluissa tuotteiden tulleen omaan harrastuskäyttöön, mutta esitutkinnassa on selvinnyt, että toinen miehistä olisi mahdollisesti kaupannut ampuma-tarvikkeita ainakin aikaisemmin eteenpäin. Hän on myös matkustanut tämän vuoden aikana useamman kerran Suomen, Viron ja Venäjän välillä.

Poliisilla ei ole tiedossa, että tapaus liittyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin. Tapauksen esitutkinta on valmis, ja tapaus on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+