Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Pohjois-Karjalaan on ennustettu tulevana viikonloppuna ukkospuuskia, jotka voivat aiheuttaa vaaraa erityisesti säälle alttiissa toiminnassa kuten ulkoilmatilaisuuksissa.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos, Itä-Suomen poliisi ja Joensuun tapahtumapalvelut antavat ennakkovaroituksen mahdollisesti vaaralliseksi muuttuvasta säätilasta Joensuun alueella järjestettäville tapahtumille ja toritoimijoille sekä niihin osallistuvalle yleisölle. Edessä yksi kesän vilkkaimmista tapahtumaviikonlopuista ja esimerkiksi Joensuussa järjestetään useita suuria yleisötilaisuuksia.

Suomeen on saapumassa etelästä ukkospuuskarintama, joka saavuttaa Pohjois-Karjalan tämän ennusteen mukaan myöhään lauantai-iltana 12.8. Todennäköisin vaara-aika on Pohjois-Karjalan alueella lauantai-ilta, sunnuntain vastainen yö ja su-aamupäivä, painottuen aamuyölle ja aamuun. Alustavien ennusteiden mukaan ukkospuuskarintama heikkenee sunnuntain 13.8. aamupäivän aikana.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan vaaraa aiheuttavan sään kannalta tapaus on potentiaalisesti kesän tähän asti merkittävin. Ukkorintamaan liittyy paikoin rankkasateita (>30 mm/h) sekä runsasta salamointia.

Myös kovien tuulenpuuskien mahdollisuus on olemassa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä että voimakkaimmat puuskat kohdistuisivat Etelä-Suomen alueelle. Ilmatienteenlaitos tarkentaa ennustettaan pelastusviranomaiselle huomenna aamupäivällä.

Ennustetun sään vuoksi yleisötilaisuuksien järjestäjien on syytä kiinnittää erityistä huomioida turvallisuusjärjestelyihin ja varautua mahdollisesti vaarallisiin sääolosuhteisiin erityisesti rankkasateisiin ja salamointiin. Viranomaiset haluavat tuoda asiaa ennakoiden esille yleisötilaisuuksien järjestäjälle ja korostaa sitä, että järjestäjällä on ensisijainen vastuu siitä, että olosuhteet ovat turvalliset tilaisuuden järjestämiseen koko tilaisuuden ajan. Lähtökohtaisesti järjestäjän tulee varmistaa, ettei tapahtumien yleisölle synny vaaraa joko suoraan säätilan muutoksista johtuen tai välillisesti tilapäisten tapahtumarakenteiden kuten telttojen, esiintymislavojen ja myyntikojujen kautta (esimerkkinä Parafest-festivaalin onnettomuus). Järjestäjän tulee myös varmistaa, että erilaiset pystytetyt tilapäisrakenteet eivät aiheuta vaaraa sivullisille myöskään varsinaisen tapahtuma-ajan ulkopuolella. Joensuun tapahtumapalvelut toimittaa järjestäjille vielä erillisen infon, jossa muistutetaan keskisistä turvallisuus- ja varautumistoimenpiteistä.

Järjestäjän tulee myös varautua siihen, että tilaisuus keskeytetään välittömästi järjestäjän toimesta sääolosuhteiden muuttuessa vaarallisiksi ja ihmiset pystytään evakuoidaan alueelta turvaan tarvittaessa sisätiloihin. Tilaisuus voidaan keskeyttää myös pelastusviranomaisen tai poliisin toimesta, mikäli viranomaiset arvioivat että olosuhteet eivät ole turvalliset tapahtuman jatkamiseen ja tilaisuudessa olevien ihmisten turvallisuutta ei voida järjestäjän toimesta taata.

Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkönä haluan korostaa myös jokaisen omaa vastuuta turvallisuudestaan. Eli tapahtumiin on syytä varautua vähintäänkin sään mukaisella varustuksella sekä tarvittaessa ulkoilmasta tulee suojautua sisätiloihin voimakkaan ukkosrintaman osuessa kohdalle.

Onni onnettomuudesta saattaa olla se, että pahin myräkkä maakuntaan osuu yöaikana eikä siten häiritsisi yleisötapahtumia merkittävästi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+