Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

TUKES: Älä jätä tasapainoskootteria latautumaan ilman valvontaa

Kuva: TUKES

Suomessa ja muualla maailmassa on tullut tietoon useita paloja, joiden epäillään syttyneen tasapainoskoottereista eli niin sanotuista leijulaudoista niitä ladattaessa.  Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että tasapainoskoottereita on aina valvottava lataamisen aikana. Tukes kerää kuluttajilta havaintoja erityisesti Scoodeck X1.1 -merkkisestä skootterista, jonka epäillään olleen osallisena kahteen asuntopaloon.

Tukes selvittää parhaillaan tekijöitä, jotka ovat johtaneet Scoodeck X1.1 -tasapainoskoottereiden syttymiseen. Skoottereiden tarkasta syttymissyystä ei ole täyttä varmuutta, sillä niitä ei ole ollut enää myynnissä eikä näin ollen mahdollista testata uusina. Koska vastaavaa tuote-erää olevia käyttämättömiä skoottereita ei ole enää mahdollista hankkia testattavaksi, lataukseen liittyvien turvallisuuspuutteiden esiin saaminen testausolosuhteissa on vaikeaa. Skoottereiden syttymissyyn selvittäminen on siten edelleen kesken, eikä varmuutta Scoodeck X1.1.-tasapainoskootterin vaarallisuudesta ole.

– Toisessa tulipalossa osallisena ollut tasapainoskootteri oli tutkittavana testauslaitoksessa palovaaraan liittyvien tekijöiden tunnistamiseksi, mutta tutkimus ei tuottanut tältä osin tulosta. Asian selvittämistä jatketaan toisen asiantuntijatahon kanssa, ylitarkastaja Soili Huttunen kertoo.

Kerro turvallisuuspuutteista –

tai tarjoa skootterisi Tukesille testattavaksi

Tukes kerääkin nyt käyttäjiltä havaintoja erityisesti Scoodeck X1.1-tasapainoskoottereihin liittyvistä teknisistä ongelmista niitä ladattaessa, mahdollisista turvallisuuspuutteista ja muusta poikkeavasta toiminnasta. Ilmoituksen tällaisesta tuotteesta voi tehdä Tukesin verkkosivuilla: https://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara—palvelu/Ilmoitus-vaarallisestapuutteellisesta-tuotteesta/ . Kyseisiä tasapainoskoottereita on myyty 2.10.2015 – 30.8.2016.  Tukes on myös kiinnostunut saamaan testattavaksi mahdollisimman vähän käytetyn Scoodeck-merkkisen tasapainoskootterin. Myynti- tai lahjoitusilmoituksen voi jättää samaan osoitteeseen.

Puolentoistavuoden aikana tasapainoskoottereiden epäillään aiheuttaneen Suomessa ainakin neljä tulipaloa. Palot ovat syttyneet skoottereiden ollessa latauksessa. Tukes kehottaa kuluttajia kiinnittämään huomiota seuraaviin asioihin skoottereita ladattaessa:

  • älä jätä tasapainoskootteria latautumaan valvomatta, etenkään asuintiloihin
  • lataa tasapainoskootteria vain sen omalla laturilla
  • jos tasapainoskootterissa tai laturissa näkyy vaurioitumisen merkkejä, älä      käytä niitä
  • älä lataa tasapainoskootteria paikassa, jossa on palavaa materiaalia ympärillä

Tukesin testauttamat, turvallisuudeltaan puutteellisiksi todetut tasapainoskootterit löytyvät markkinavalvontarekisteristämme: http://marek.tukes.fi/

 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+