Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

PAMille myönteinen ratkaisu työtuomioistuimessa: Kiinteistöpalvelualalle vakituiseen työsuhteeseen palkattavan työntekijän koeaika voi olla enintään neljä kuukautta

PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo

Palvelualojen ammattiliitto PAM on voittanut kiinteistöpalvelualan työehtosopimukseen liittyvän kiistan työtuomioistuimessa. Erimielisyydessä oli kyse koeajan pituudesta vakituiseen työsuhteeseen palkattavan työntekijän osalta. Työtuomioistuin vahvisti, että vakituiseen työsuhteeseen palkattavan työntekijän koeaika määräytyy työehtosopimuksesta ja on enintään neljä kuukautta.

Kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevaan työehtosopimukseen sisältyy koeaikaa koskeva määräys. Voimassaolevassa kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksessa sanotaan, että toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen palkattavan työntekijän koeaika voi olla enintään neljä kuukautta, ellei työsopimuslaista muuta johdu.

Työnantajaliitto Kiinteistötyönantajat ry ja Palvelualojen ammattiliitto PAM olivat erimielisiä siitä, kuinka työehtosopimusta tulkitaan koeajan pituutta määritellessä.

Kiinteistötyönantajat ry:n tulkinnan mukaan työehtosopimuksen kirjaus sekä siinä olevat viittaukset työsopimuslakiin tarkoittivat, että toistaiseksi voimassa olevissa työsuhteissa koeajan pituus määräytyy kulloinkin voimassaolevan työsopimuslain mukaisesti.

– Tämä tulkinta olisi tarkoittanut, että alan työntekijöiden koeajat olisivat pidentyneet. PAM oli työnantajien kannan kanssa eri mieltä, kertoo PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo ja jatkaa

– Mielestämme työehtosopimuksessa vuonna 2006 sovittu, enintään neljän kuukauden koeaika, ei voi heikentyä kesken työehtosopimuksen voimassaoloajan tilanteessa, jossa työsopimuslakiin tulee koeaikaa pidentävä uusi määräys, Ylitalo toteaa.

Voimassaolevassa työsopimuslaissa koeajan pituus on kuusi kuukautta ja sitä voidaan pidentää työntekijän ollessa perhevapaalla tai työkyvytön. Kiinteistötyönantajat tulkitsivat, että alalle solmittavissa uusissa työsuhteissa koeajan pituus olisi määriteltävä työsopimuslain mukaisesti. Tämä olisi siis pidentänyt alalle palkattavien henkilöiden koeaikaa.

– Mielestämme työnantajien tulkinta asiasta heikensi työntekijöiden oikeuksia ja oli vastoin voimassaolevaa työehtosopimusta. Emme voineet suostua siihen. Siksi kiista ratkaistiin työtuomioistuimessa. Olemme tyytyväisiä tuomioistuimen ratkaisuun, Ylitalo toteaa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+