Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Vaasan kaupungin talousarvioesitys jatkaa investointeja ja toiminnan kehittämistä

Vaasan kaupungin talous on tasapainotuksen myötä kääntymässä parempaan. Kertynyt alijäämä on kuitenkin katettava seuraavan kahden vuoden aikana.

– Kokonaisuudessaan taloustilanne näyttää ensi vuonna myönteiseltä. Uusia leikkauksia ei esitetä, veroprosentit pysyvät ennallaan ja tasapaino saavutetaan, sanoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Työllisyystilanne valtakunnallisesti sekä Vaasan kaupungissa on kääntynyt parempaan suuntaan ja työttömiä oli elokuussa 2017 1,6% edellisvuotta vähemmän.

Talousarvioesityksessä vuoden 2018 tilinkauden tulokseksi muodostuu 7,6 milj. euroa. Talouden kasvun ennustetaan jäävän kaudella 2018-2020 vaimeaksi. Vuonna 2020 toteutuvan sote- ja maakuntauudistuksen myötä merkittävä osa kaupungin toiminnoista siirtyy maakunnille.

Epävarmuutta taloustilanteeseen tuo Suomen valtion taloustilanne sekä tulevat uudistukset.

Tasapainotus jatkuu, investointeja maltillisesti

Vaasa jatkaa talouden tasapainotusta niin, että alijäämä tulisi katetuksi vuoden 2019 tilinpäätöksessä. Alijäämää on kertynyt vuodesta 2014 noin 24,5 miljoonaa euroa.

– Jotta alijäämä saadaan katetuksi, tulee talouskuria jatkaa. Tarkoitus on pitää yllä nykyinen palvelutaso sekä tehdä investointeja maltillisesti, tiivistää vs. talousjohtaja Jari Karjalainen.

Vuonna 2018 investointeja tehdään noin 45,5 miljoonalla eurolla. Investoinnit rahoitetaan 82 prosenttisesti tulorahoituksella, loppu katetaan lainarahalla ja omaisuuden myynnillä.

Vuoden 2018 suurimpia investointeja ovat Yhdystien/Alskatintien levennys, Pesäpallostadionin siirto, Koulukadun pyörätien jatkaminen ja Jäähallin peruskorjauksen aloitus. Lisäksi useita koulu- ja päiväkotihankkeita on suunnitteilla.

Yhdyskuntarakentamiseen, sisältäen vesi-, viemäri-, hulevesi- ja katurakentamisen, käytetään noin 15 miljoonaa euroa.

Toimintaa kehitetään

– Näköpiirissä olevat toimintaympäristön muutokset ovat historiallisen suuria ja muutosvauhti tuntuu kiihtyvän vuodesta toiseen. Toiminnan jatkuva kehittäminen ja tähän panostaminen nousee siten entistä tärkeämpään rooliin, kertoo Häyry.

Toiminnan kehittämistä jatketaan muun muassa palvelutuotannon ja omistajaohjauksen selkiyttämisellä. Sähköisen asioinnin kehittäminen on osa palveluiden uudelleenjäsentämistä. 

Tukipalveluita ulkoistetaan perustettaville tukipalveluyhtiöille.

Veroprosentit pidetään ennallaan

Kunnalliseroprosenttia ja kiinteistöveroprosentteja ei esitetä korotettavaksi. Verotulokertymän oletetaan hiukan paranevan vuoden 2017 tasosta.

–  Valtionosuudet puolestaan hiukan pienenevät valtiontalouden tasapainottamistoimien myötä. Vaasan toimintamenot pienenevät hiukan vuoden 2017 tasosta. Vuodelle 2018 budjetoitu tulosparannus syntyy lähinnä toimintatulojen ja verotulojen kasvun ansiosta, sanoo Karjalainen.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+