Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:RAISION KAUPUNKI: Kaupunginhallituksen talousarvioehdotus tavoittelee kasvua ja elinvoimaa

Raision vuoden 2018 talousarviolla pyritään vauhdittamaan seudulla vallitsevaa talouskasvua. Raisiossa työttömyys on laskenut ja verotulot kasvussa. Tonttikysyntä on elpynyt monen hiljaisen vuoden jälkeen.
 
Kaupunginhallituksen ehdotus Raision veroprosentiksi vuodelle 2018 on edelleen 19,75. Myös muiden verolajien osalta talousarvioehdotus perustuu nykyiseen verotasoon. Talousarvio on laadittu 3,9 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Suotuisan kehityksen jatkuessa alijäämä ei tule toteutumaan niin suurena.
 
Talousarvioehdotus antaa kaupungille lainanottovaltuudet 10 miljoonaan euroon. Toteutuessaan täysimääräisesti lainaa olisi vuoden 2018 lopussa 2 657 euroa/asukas, joka on edelleen selvästi alle kuntien keskiarvon.
 
Kaupungin verotulot vuonna 2018 ovat 100 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa 0,7 prosentin kasvua vuoden 2017 ennusteeseen. Valtionosuuksien määrä on 26,8 miljoonaa euroa eli laskua on 8,3 prosenttia edelliseen vuoteen. Toimintamenot ovat 164,6 miljoonaa euroa ja niiden kasvuprosentti on 2,0. Toimintakate on -123,9 miljoonaa euroa.
 
Toiminnallisesti Raisio panostaa ikäihmisiin sekä lapsiperheisiin ja nuoriin. Uutena toimintana aloittaa kotikuntoutusyksikkö, jolla vastataan vanhustenhoidon kasvavaan palvelutarpeeseen. Kotihoitoon lisätään kahdeksan uutta vakanssia. Lisäksi intervallihoidon yksikköä laajennetaan. Keskeisenä toimintaperiaatteena on ihmisten kuntoutus ja tukeminen itsenäiseen elämään.
 
Kerttulaan toteutetaan palvelusetelillä toimiva päiväkotiyksikkö. Kuloisissa päivähoidon tarpeeseen vastataan vuokraamalla siirrettävä kiinteistö, joka voidaan toteuttaa nopealla aikataululla. Lisäksi Kuloisiin toteutetaan koulun laajennus erillishankkeena. Raision seiskaluokkalaiset saavat käyttöönsä tablettitietokoneet ja nuorten syrjäytymistä ehkäistään lisäämällä etsivää nuorisotyötä keskustassa.
 
Vaisaaren koulun pihalle ja sen lähiympäristöön rakennetaan lähiliikuntapaikka. Vaisaaren kenttä uudistetaan kht-kentäksi, johon on tulevaisuudessa tarkoitus toteuttaa ympärivuotinen jalkapallohalli yhteistyössä seurojen kanssa. Kaikkien Raisiossa liikkuvien iloksi myös luontopolkujen opasteita ja esteettömyyttä sekä viheralueiden kunnossapitoa kehitetään.
 
Vuoden 2018 investointien kokonaismäärä on nettona 10,7 miljoonaa euroa.
 
Raision omakotitonttitarjonta vahvistuu Merinuorikkalaan toteutettavalla 15 omakotitontin alueella sekä uudella Kuuanlaakson alueella. Kisakylään toteutetaan uusi kerrostaloalue.
 
Yritysalueita toteutetaan eri puolille Raisiota. V8-yritysalue laajenee Kantokankaalla, Hahdeniemen satama-aluetta kehitetään, Raisionkaaren jatke toteutetaan välillä Konsantie-Ihalantie sekä Leilikallion yritysalueen rakentamiseen varaudutaan. Myös E18-valylän parantamishankkeen esivalmistelut käynnistetään.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+