Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kuluttaja-asiamies määräsi kiellon Suomen Apteekille harhaanjohtavasta puhelinmarkkinoinnista

Oy Suomen Apteekkiyhtiöt Ab on markkinoinut ainakin kahden vuoden ajan kuluttajille lisäravinnevalmisteita ja elintarvikkeiksi luokiteltavia vitamiinivalmisteita puhelimitse. Yhtiö on käyttänyt puhelinmyynnissä markkinointinimeä Suomen Apteekki. Kuluttaja-asiamies katsoi, että yhtiö käytti apteekki-sanaa kuluttajia harhaanjohtavalla tavalla ja kuluttajat luulivat, että markkinointia teki apteekkiluvallinen apteekki, vaikka näin ei ollut. Kiellon tehosteeksi on määrätty 100 000 euron uhkasakko.

Kuluttaja-asiamies edellytti jo vuonna 2016, että Suomen Apteekkiyhtiöt luopuu käyttämästä apteekki-sanan sisältävää markkinointinimeä tai muuten apteekki-sanaa markkinoinnissaan kuluttajia harhaanjohtavalla ja siten kuluttajansuojalain 2 luvun säännösten vastaisella tavalla. Suomen Apteekkiyhtiöt ilmoitti tuolloin, että se ei suostu kuluttaja-asiamiehen vaatimukseen ja kiisti kuluttaja-asiamiehen näkemyksen yhtiön markkinoinnin kuluttajansuojalain vastaisuudesta. Koska yhtiö ei antanut kuluttaja-asiamiehen edellyttämää sitoumusta, saattoi kuluttaja-asiamies maaliskuussa 2017 asian markkinaoikeuden ratkaistavaksi.

Yhtiö vastaanotti kiellon, markkinaoikeushakemus vedettiin pois

Markkinaoikeuden valmistelussa lokakuussa 2017 kuluttaja-asiamies täsmensi kieltovaatimusta koskemaan puhelinmarkkinointia. Suomen Apteekkiyhtiöt ilmoitti tämän jälkeen ottavansakin vastaan kuluttaja-asiamiehen kiellon.  Kuluttaja-asiamies kielsi Suomen Apteekkiyhtiöt vastaisessa kuluttajiin kohdistuvassa puhelinmarkkinoinnissa johtamasta kuluttajia harhaan käyttämällä yrityksestä ilmaisua Suomen Apteekki, Suomen Apteekkiyhtiöt tai muuta sanan apteekki sisältävää ilmaisua, ellei markkinointipuhelussa yksiselitteisesti ja selvästi ymmärrettävällä ja havaittavalla tavalla kerrota kuluttajalle, että kysymys ei ole apteekkiluvan saaneen yrityksen markkinoinnista.

Kuluttaja-asiamies on perunut markkinaoikeushakemuksen 6.11.2017. Jos Suomen Apteekkiyhtiöt jatkaa lainvastaista menettelyä kieltopäätöksestä huolimatta, voidaan 100 000 euron uhkasakko hakea markkinaoikeudesta maksuunpanoon.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+