Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

KAJAANIN KAUPUNKI: Talousarvioehdotus 2018: Kohentuvan kuntatalouden ja kaupungin kehittämisen vuosi 2018

Maailman talousnäkymät ovat selvästi parantuneet. Suomen talouteen on myös löytynyt pitkästä aikaa hyvää kasvuvauhtia. Tutkimuslaitokset ja muut talouden ennustajat näyttävät kilvan nostavan kasvulukujaan kuluvalle ja ensi vuodelle.

Kajaanin kaupungin talousarviota vuodelle 2018 ollaan laatimassa varsin vakaassa tilanteessa. Tulopohja ei ole juurikaan kasvamassa ennusteiden valossa, mutta toisaalta myös menojen kasvu on maltillista. Vuosi 2018 näyttää paljon paremmalta kuin kuluva vuosi on ollut monien epävarmuustekijöiden vuoksi. Tulevan vuoden verotulokertymä on todennäköisesti jonkun verran parempi kuin talousarvion pohjana oleva ennuste. Kaupungin talousarvio vuodelle 2018 on tulokseltaan -3,4 miljoonaa euroa ilman liikelaitoksia ja liikelaitosten kanssa -2,7 miljoonaa euroa.

Vuonna 2018 nettoinvestoinnit ovat noin 23 milj. euroa liikelaitosten kanssa. Peruskaupungin osuus investoinneista on 17,1 milj. euroa. Suurimmat yksittäiset investoinnit ovat Lyseon peruskorjaushanke sekä uusi harjoitusjäähalli ja vanhan hallin osakorjaus. Ensi vuoden investoinnit ovat miltei 90-prosenttisesti peruskorjaus- ja ylläpitoinvestointeja.

Keskeinen osa kaupungin taloutta ja tulevaisuutta on sosiaali- ja terveystoimen ja erikoissairaanhoidon kustannusten kehitys. Vuoden 2018 osalta näiden menojen kasvu pyrittiin linjaamaan kuntaneuvottelussa kuntien arvioitua tulopohjaa vastaavaksi.

Työllisyystilanne on parantunut merkittävästi vuoden 2017 aikana. Erityisesti metallialalla, on havaittavissa suurta osaajapulaa. Terrafamen ja Transtechin tulevaisuudennäkymillä on iso vaikutus Kajaanin työllisyyteen.

Elinvoimaisuuden ylläpitämiseen vaikuttaminen on entistä enemmän kaupunkien ja kaupunkiseutujen vastuulla. Elinkeinostrategiassa kehittämiskohteeksi on nostettu erityisesti asenne- ja yritysilmapiiri, jossa korostetaan vielä nykyisestään yrittäjien ja kaupungin yhteistyömahdollisuuksien kehittämistä.

Kajaanin kaupungilla on hyvät mahdollisuudet parantaa imagoaan ja rooliaan maakuntakeskuksena. Kaupungin palvelut toimivat hyvin ja kunnallisinfraan, erityisesti koulutiloihin, on investoitu määrätietoisesti viime vuosina. Kajaanissa on hyvä yhteistyön henki luottamushenkilöiden, johtavien viranhaltijoiden ja henkilöstön kesken.

 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+