Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Suomalainen joulupukkiperinne sai virallisen aseman

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt suomalaisen joulupukkiperinteen Elävän perinteen kansalliseen luetteloon. Joulupukki on Suomen tunnetuin brändi ja yksi tärkeimmistä elämyksistä, joilla matkailijoita houkutellaan Suomeen.

Elävän perinteen kansallinen luettelo on Museoviraston ylläpitämä ja se perustuu YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon yleissopimukseen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta. Suomalaista joulupukkiperinnettä Elävän perinnön kansalliseen luetteloon haki Joulupukkisäätiö yhdessä Finpron Visit Finlandin kanssa.

Suomalainen joulupukki tunnetaan koko Suomen alueella ja monissa muissa maissa

Suomalaisessa perinteessä olennaista on, että Joulupukki tulee Lapin Korvatunturilta, missä Joulupukki asustelee lumen keskellä porojen ja tonttujen kanssa. Perinnettä pitävät yllä erityisesti vanhemmat kertomalla lapsille Joulupukista, mutta myös tiedotusvälineet kertomalla joulunvieton perinteistä. Kiltteyden korostaminen ja hyvä mieli liitetään vahvasti suomalaiseen joulupukkiperinteeseen. Perinne on asiantuntijaraadin mukaan vahva ja se siirtyy eteenpäin perheiden joulutraditioissa, joissa Joulupukilla on keskeinen asema.

– Suomalainen Joulupukki ja siihen liittyvät perheiden perinteet ovat meille suomalaisille niin läheisiä ja tuttuja, ettei niitä aina edes mielletä kuuluvaksi kansalliseen kulttuuriperintöön. Se on niin arvokasta ja hienoa, että voisimme hyvin viedä sitä paljon laajemmin ulkomaille. Kiltteydelle, toisten auttamiselle ja hyvälle mielelle on aina kysyntää, sanoo Joulupukkisäätiön asiamies Jari Ahjoharju .

Se ainoa oikea Joulupukki merkittävä osa Suomen matkailumarkkinointia

Visit Finlandin markkinointijohtaja Heli Jimenez Finprolta pitää joulupukkiperinteen hyväksymistä Elävän perinteen luetteloon merkittävänä askeleena ja uskoo sen vahvistavan Joulupukin roolia ainoana, oikeana Joulupukkina maailmalla.

– Joulupukki ja hahmon tarina hyväntahdon lähettiläänä herättää valtavaa kiinnostusta ja lapsenomaista riemastusta ympäri maailman. Joulupukki on yksi tärkeimmistä elementeistä Suomen matkailumarkkinoinnissa ja on ensiarvoisen tärkeää, että Joulupukkiin liitettävät myönteiset mielikuvat assosioituvat nimenomaan Suomeen, Jimenez sanoo.

Visit Finland, Joulupukkisäätiö ja joulupukkitoimijat pääasiassa Rovaniemeltä ovat jo vuosien ajan tehneet kiinteä yhteistyötä. Joulupukki on Suomen tunnetuin brändi ja sitä on hyödynnetty Suomen matkailun edistämiseksi erityisesti Aasiassa ja eniten Kiinassa, mutta myös Venäjällä, Euroopassa ja USA:ssa. Lapin markkinoinnissa Joulupukilla on aina ollut tärkeä osa. Myös Finnair, Finavia ja TallinkSilja ovat aktiivisesti hyödyntäneet suomalaista joulupukkiperinnettä markkinoinnissaan.

Joulupukki Unescon kansainväliseen kulttuuriperintöluetteloon

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää ensi vuonna, mitä kansallista kulttuuriperintökohdetta se esittää Unescon ylläpitämään kansainväliseen kulttuuriperintöluetteloon. Joulupukkisäätiön Ahjoharju toivoo, että Suomen ehdokas olisi suomalainen joulupukkiperinne. Unesco luetteloi aineettoman kulttuuriperinnön lisäksi arvokkaiksi katsottuja maailmanperintökohteita, joiksi Suomesta on nimetty muun muassa Suomenlinna, Vanha Rauma ja Merenkurkun saaristo.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+