Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Eläinlääkärit ja poliisi löysivät huonovointisia koiranpentuja omakotitalon kellarista Östersundomissa – “Hälytyskellojen pitäisi soida, jos pentu annetaan ostajien mukaan heti kuin valintamyymälästä”

Helsingin poliisi löysi viime viikolla useita huonovointisia koiranpentuja, joiden epäillään liittyvän laajempaan petos- ja salakuljetusvyyhtiin. Pennut löytyivät, kun poliisi oli turvaamassa valvontaeläinlääkäreiden tarkastuskäyntiä Östersundomissa sijaitsevaan omakotitaloon. Talon kellaritiloissa oli kahdessa pienessä aitauksessa yhteensä viisi koiranpentua: kaksi urosta ja kolme naarasta.

– Eläinlääkärit totesivat pentujen olevan erittäin huonossa kunnossa. Koirien säilytystila oli ilmeisen huonosti hoidettu ja lähes lämmittämätön. Likaisessa tilassa oli myös koirien virtsaa ja ulostetta. Eläinlääkärit ja poliisi ottivat kaikki koiranpennut mukaansa, ja osa sairaista pennuista piti lopettaa, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen.

Talossa asuvaa pariskuntaa ja kahta heidän tuttavaansa epäillään salakuljetuksesta, eläinsuojelurikoksesta ja petoksesta.

– Poliisi epäilee, että pennut olivat peräisin ulkomaisesta pentutehtaasta ja ne oli tarkoitus myydä Suomessa. Sama pariskunta on aiemminkin ollut epäiltyinä vastaavista petosrikoksista. Useat ostajat ovat ilmoittaneet poliisille vakavasti sairaista ja kuolleista koiranpennuista, Kortelainen toteaa.

Poliisi tahtoo selvittää laittoman pentubisneksen todellisen laajuuden

Tapauksia on tullut poliisin tietoon tämän vuoden puolella parikymmentä, mutta todellisuudessa määrä saattaa olla suurempi. Pentuja on myyty Östersundomin ja Viikin alueilla. Myyjät puhuivat suomea virolaisittain murtaen.

– Pyydämme kaikkia, jotka epäilevät ostaneensa pennun rikoksista epäillyiltä ottamaan yhteyttä poliisiin. Ostajia ei epäillä mistään rikoksesta, vaan heidän apuaan tarvitaan rikollisen toiminnan laajuuden selvittämiseksi, Kortelainen painottaa.

Ostajat voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen petoksetrpt.helsinki(at)poliisi.fi.

Rikoskomisario Hannu Kortelainen kehottaa koiran hankkimista suunnittelevia selvittämään tarkasti pennun ja kasvattajan taustat.

– Hälytyskellojen pitäisi soida, jos myyjä on valmis antamaan pennun heti ostajien mukaan kuin valintamyymälästä. Kunnolliset kasvattajat haluavat yleensä tutustua huolellisesti koiranpennun tulevaan perheeseen, Kortelainen neuvoo.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+