Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Hätätekstiviestin voi nyt lähettää 112:een

Kuva: Hätäkeskuslaitos

Hätätekstiviestin voi nyt lähettää 112:een – palvelu edellyttää ennakkorekisteröitymisen

Hätäilmoituksen voi nyt lähettää tekstiviestillä hätänumeroon 112. Käyttäjän pitää lain mukaan rekisteröityä ennakkoon hätätekstiviestipalveluun.

Valtakunnallinen hätätekstiviestinumero 112 on käytössä 1. joulukuuta alkaen.

Hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Niemisen mukaan hätätekstiviestipalvelu on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Palveluun voi kuitenkin rekisteröityä kuka tahansa.

Laki edellyttää puhelinnumeron ennakkorekisteröintiä

Hätätekstiviestipalveluun rekisteröitymistä on lain valmistelun yhteydessä pidetty tärkeänä järjestelmään kohdistuvan ilkivallan välttämiseksi ja palvelun turvaamiseksi.

–        Hätätekstiviestin voi lähettää vain sellaisesta puhelinnumerosta, mikä on rekisteröity etukäteen. Ennakkorekisteröinti tehdään suomi.fi-sivustolla, ja se edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen, kertoo Nieminen.

Nyt erityisryhmillä käytössä olevat alueelliset hätätekstiviestinumerot poistuvat vuoden 2018 lopussa. Pitkällä siirtymäajalla halutaan varmistaa, että apu ei jää saamatta numeron vaihtumisen vuoksi.

–        Vuoden 2018 lopussa alueellisiin hätätekstiviestinumeroihin kytketään automaattinen vastausviesti, missä opastetaan rekisteröitymään uuteen hätätekstiviestipalveluun.

Hätäkeskuspäivystäjä joutuu tekstiviesteissä kysymään avuntarvitsijalta samat perustiedot kuin hätäpuhelun aikana ja tekemään lain mukaisen riskinarvion avun välittämisestä.

–        Hätätilanteessa nopea avun saaminen kannattaa varmistaa lähettämällä mahdollisimman paljon tietoa jo ensimmäisessä viestissä. Hätäilmoituksen käsittelyaika kasvaa, jos viestejä vaihdetaan paljon, Nieminen opastaa.

Hätätekstiviestipalveluun voi rekisteröityä kuka tahansa. Nieminen muistuttaa, että hätätilanteessa 112:een kannattaa kuitenkin aina soittaa, jos se vain on mahdollista.

Erityisryhmien palveluun parannus

Marko Niemisen mukaan valtakunnallisen hätätekstiviestin käyttöönotolla halutaan ensisijaisesti turvata erityisryhmien palvelun saanti. Valtakunnallisen 112-hätätekstiviestin saaminen käyttöön on merkittävä hätäpalveluiden saavutettavuuden parannus.

–        Tällä hetkellä hätätekstiviesteillä on alueelliset numerot. Palveluun on nyt tulossa suuri parannus yhden, lähes kaikkien suomalaisten tunteman hätänumeron myötä, Nieminen toteaa.

Hätäkeskuslaitos on tehnyt hätätekstiviestipalveluun liittyvässä viestinnässä yhteistyötä Kuurojen liiton ja Kuuloliiton kanssa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+