Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Paraisten Kirkkosalmenrantaan uusia asuntoja

Kirkkosalmenrannan alueelle vuonna 2004 laadittua asemakaavaa aiotaan muuttaa. Alun perin tavoitteena oli muodostaa kanavan rantaan tiivis ja matala puupientaloalue, mutta alue on jäänyt pääosin toteutumatta ja se muodostaa tällä hetkellä hoitamattoman joutomaan kaupungin keskustassa.

Paraisten kärkihankkeena on keskustan kehittäminen ja asuntokannan lisääminen keskustassa koska kaupungin mielestä ihmiset tekevät keskustasta viihtyisän ja lisäävät keskustan vetovoimaa. Kaupunki haluaa tarjota kaikenikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille mahdollisuuden asettua monipuolisten palveluiden äärelle ja hyvien liikenneyhteyksien varteen. Kirkkosalmenrannassa kaksikieliset palvelut, rantapromenadit, julkinen liikenne ja Keskuspuisto ovat lähellä.

Kaupunki on syksyn aikana tilannut konseptisuunnitelmia Kirkkosalmenrannan alueelle, joista ensimmäinen on nyt valmistunut. Esitys rakennus- ja ympäristölautakunnalle on, että Kirkkosalmenrannan pohjoisosaan laadittu konseptisuunnitelma valitaan lähtökohdaksi asemakaavamuutokseen ryhdyttäessä. Yhteistyö jatkuisi tältä osin Kimvestor Oy:n kanssa. Asemakaavamuutos laaditaan kaupungin omistamille tonteille ja mahdollisuudesta laajentaa muutos koskemaan myös viereisiä alueita neuvotellaan yksityisten maanomistajien kanssa.

Konseptisuunnitelmassa esitetään visio matalasta, noin 3-4 kerroksisesta puukerrostaloalueesta. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan korttelirakenteen inhimillinen mittakaava, rakenteen liittyminen olemassa olevaan ympäristöön ja rajautuminen kulkuväyliin. Alue säilyy asuinalueena, mutta mahdollistaa myös yksittäisten liiketilojen sijoittaminen rakennusten alimpiin kerroksiin. Suunnittelun ja toteutuksen yhtenä lähtökohtana on myös mahdollistaa vuokra-asuntotuotannon lisääminen kaupungin keskustassa. Pysäköinti sijoitettaisiin pääosin katutasoon rakennusten alle. 

Konseptisuunnitelmassa on pitäydytty alkuperäisessä ajatuksessa korttelirakenteesta, matalahkosta yleisilmeestä ja puusta rakennusmateriaalina. Tavoitteena on, että Kirkkosalmenranta vastaa valmistuessaan 2020-luvun näkemystä modernista puukaupungista.

Kaupungin tavoitteena on laatia asemakaavamuutos alueelle vuoden 2018 aikana ja alueen rakentaminen voisi siten alkaa vuonna 2019.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+