Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Paperiteollisuudessa aloitetaan työtaistelutoimet: Tuottavuus kasvaa – työehtoihin vaaditaan silti heikennyksiä

Kuva UPM

Ammattiliitto Pro on jättänyt työtaisteluilmoituksen tänään tiistaina. Syynä paperiteollisuuden työtaistelutoimille ovat työnantajien kohtuuttomat heikennysvaatimukset alalla, jonka tuottavuus ja kannattavuus ovat erinomaisia.

Paperiteollisuuden ylityökielto alkaa tänään tiistaina kello 14 ja ylityökielto jatkuu toistaiseksi. Viikon mittainen lakko alkaa 17. tammikuuta kello 06 ja päättyy 24. tammikuuta 2018 kello 06.

Ylityökielto ja lakko koskevat kaikkia paperiteollisuuden toimihenkilötyötä tekeviä asiantuntijoita ja niihin osallistuu lähes 3 000 toimihenkilöä. Ylityökielto aiheuttaa viivästymisiä työssä, ja toteutuessaan lakko johtaa huomattaviin häiriöihin paperiteollisuuden työpaikoilla.

Pron palkankorotusmalli takaisi kohtuuden ja tasapuolisuuden

Pron tärkein tavoite on kaikille maksettava yleiskorotus, jolla turvataan paperiteollisuuden toimihenkilöiden, asiantuntijoiden ja esimiesten palkkakehitys.

– Alalla on eletty erinomaisen tuottavuuden kasvun ja jatkuvasti parantuvan kannattavuuden aikaa. Alan palkansaajille kuuluisi siis itse asiassa suuremmat palkankorotukset kuin muilla aloilla työskenteleville. Tavoitteemme neuvotteluissa ovat kuitenkin olleet kohtuullisia ja yleisen linjan mukaisia, kommentoi paperiteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanov Ammattiliitto Prosta.

Pro on esittänyt palkankorotusmalliksi kaikille kuuluvaa yleiskorotusta ja paikallisesti sovittavaa erää. Paikallisesti neuvoteltaessa luottamusmies voisi varmistaa toimihenkilöiden tasapuolisen kohtelun. Jollei erästä saataisi sovittua, jaettaisiin se kaikille tasasuuruisena yleiskorotuksena.

Lisäksi Pro on esittänyt sekalinjaa eli prosenttikorotusta, jossa on euromääräinen minimikorotus. Sekalinjainen korotus edistäisi palkkatasa-arvoa, sillä se nostaisi ansiokehityksessä jälkeen jääneiden palkkoja suhteellisesti muita enemmän.

– Nämä tavoitteet ovat paperiteollisuudessa erityisen tärkeitä, koska monista muista aloista poiketen meillä ei ole yhtenäistä palkkausjärjestelmää, jonka avulla palkankorotukset kohdistuisivat tasapuolisesti kaikille, Uschanov summaa.

Työnantaja vaatii tuntuvia heikennyksiä ja lisää saneluvaltaa

Työnantajia edustavan Metsäteollisuuden toimihenkilöille ehdottama palkkaratkaisu on heikompi kuin työntekijöiden kanssa solmittu sopimus. Lisäksi työnantajapuoli haluaa pienentää kaikille maksettavaa yleiskorotusta sekä poistaa toimihenkilöiltä useita palkanlisiä kokonaan.

Eriarvoinen kohtelu palkkauksessa, useat heikennykset eri palkanosiin ja paikallisen sopimisen varmistaminen työnantajan päätöksellä ovat Uschanovin mukaan Metsäteollisuuden vaatimuksista räikeimpiä.

– Vaaditut heikennykset työehtoihin alentaisivat paperiteollisuuden toimihenkilöiden ja asiantuntijoiden ansioita, hän toteaa.

Julkisuudessa monet työnantajatahot ovat liputtaneet paikallisen sopimisen lisäämisen puolesta. Jari Uschanovin mukaan Metsäteollisuus haluaa kuitenkin päättää palkankorotuksen kohdentamisesta yksipuolisesti.

– Meidän mielestämme osapuolten tulisi sitoutua aidon paikallisen sopimisen edistämiseen. Nykyaikana ei kenenkään pitäisi enää pyrkiä yksipuolisesti sanelemaan työehtoja, Uschanov painottaa.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+