Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Hätäkeskuslaitos selvitti Vaasan hätäkeskuksen häiriötilanteeseen vaikuttaneet syyt ja tarvittavat kehitystoimet

Kuva: Hätäkeskuslaitos

Hätäkeskuslaitoksen johtaja asetti selvitysryhmän selvittämään Vaasan hätäkeskuksessa 15.11.2017 tapahtunutta häiriötilannetta, jonka seurauksena puheluliikenne Vaasan hätäkeskukseen estyi. Toimeksiannon mukaisesti selvitysryhmä luovutti raporttinsa asiasta Hätäkeskuslaitoksen johtajalle joulukuun 2017 lopussa.

Selvitysryhmä tarkasteli tapahtunutta vikatilannetta teknisestä, toiminnallisesta ja hallinnollisesta näkökulmasta. Vikatilanne sai alkunsa sähkönsyöttölaitteiston häiriöstä, mikä aiheutti toimintahäiriöitä tieto- ja puhelinjärjestelmiin. Vikatilanteen vuoksi hätäilmoitusten vastaanotto estyi hetkellisesti Vaasan hätäkeskuksen yhteistoiminta-alueella. Vaasan alueen hätäpuhelut siirrettiin Porin hätäkeskukseen, mutta puhejärjestelmässä olleen palveluntuottajan konfigurointivirheen vuoksi puheluja ei aluksi havaittu Porin hätäkeskuksessa. Virhe huomattiin ja korjattiin nopeasti, minkä jälkeen Porin hätäkeskus pystyi hoitamaan Vaasan yhteistoiminta-alueen hätäpuhelut.

Selvitysryhmän mukaan vikatilanteen ratkaisuun osallistuneet henkilöt toimivat asianmukaisesti ja etsivät aktiivisesti ratkaisuja. Hätäkeskuspalvelut saatiin palautettua olosuhteisiin nähden nopeasti. Hätäpuheluihin vastaaminen oli estynyt noin tunnin ajan, ja Hätäkeskuslaitos julkaisi vikatilanteesta kaksi vaaratiedotetta.

Selvitysryhmän tehtävänä oli esittää selvitystyön perusteella kehittämisehdotuksia Hätäkeskuslaitoksen toimintamalleihin ja prosesseihin. Hätäkeskuslaitoksen johtoryhmä päätti toteuttaa yhdeksän selvitysryhmän esittämää kehitysehdotusta, jotka liittyvät erityisesti teknisiin, ohjeistuksellisiin ja koulutuksellisiin toimenpiteisiin. Kehitystoimenpiteet koskevat laitteiden kytkentöjen varmistuksia, vikatilanteiden toimintamallien tarkennuksia, varmistustoimenpiteiden määräaikaistestauksia sekä henkilöstön koulutuksen ja ohjeistuksen kehittämistä. Näillä toimenpiteillä pyritään parantamaan Hätäkeskuslaitoksen varautumista mahdollisiin häiriö- ja vikatilanteisiin. Kehitystoimenpiteisiin ryhdytään välittömästi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+