Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Putkifirman omistajajohtajalle sakot työtapaturman ilmoittamatta jättämisestä

Syyttäjä on tuominnut sakkorangaistuksen Savossa toimivan putkiasennusfirman omistajalle työtapaturman ilmoittamatta jättämisestä.

Firman työntekijä oli viime heinäkuussa mennyt putkiasennustöihin Varkaudessa olleeseen työkohteeseen. Työntekijä oli työmaalla ollessaan pudonnut tikkailta ja loukkaantunut. Hänen esimiehenään toiminut yhtiön edustaja oli ilmoittanut tapaturmasta vakuutusyhtiölle, mutta ei poliisille eikä työsuojeluviranomaiselle. Vakuutusyhtiölle ilmoittaminen ei riitä, koska poliisi ja työsuojeluviranomainen eivät saa työtapaturmien sattumisesta tietoa vakuutusyhtiöiltä.

Ilmoituksen tekemättä jättänyt kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies sai 10 päiväsakkoa, josta hänelle tulee hänen tuloillaan maksettavaa 170 euroa. Mies sai sakkopäätöksen tiedokseen ennen vuodenvaihdetta 29.12.

Ylitarkastaja muistuttaa, että työnantajalla on lain mukaan velvollisuus ilmoittaa poliisille ja työsuojeluviranomaiselle kaikista työtapaturmista, joiden seurauksena työntekijälle on aiheutunut kuolema tai vaikea vamma. Vaikeina vammoina tarkoitetaan lain mukaan sellaisia vammoja, jotka suurella todennäköisyydellä jäävät pysyviksi ja vaikeuttavat ihmisen normaaleja toimintoja. Tällainen normaaleja toimintoja haittaava vamma on pienimmillään esimerkiksi sormen vaurioituminen niin, että se jää jäykäksi.     

Työnantajalle on säädetty velvollisuus tehdä tapaturmista ilmoitus poliisille ja työsuojeluviranomaiselle viivytyksettä tapaturman satuttua. Tämän tarkoituksena on se, että poliisi ja työsuojeluviranomainen pääsevät näkemään tapaturman sattumisolosuhteet tuoreeltaan, jotta tutkinnassa voidaan löytää keinot vastaavien tapaturmien ehkäisemiseksi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+