Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Terveyskeskukset saavat nuorilta lääkäreiltä parhaat pisteet koulutuspaikkoina

Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY) on tehnyt Suomen ensimmäisen selvityksen erikoistuvien lääkärien koulutuspaikoista ja rankingin Suomen parhaista koulutussairaaloista ja -terveyskeskuksista.

Valtakunnallisessa selvityksessä pärjäsivät parhaiten terveyskeskukset. Täydet viisi tähteä ansainneita koulutuspaikkoja oli seitsemän. Viisi näistä oli terveyskeskuksia. Myös keskussairaalat pärjäsivät hyvin. Yliopistosairaaloista parhaiten pärjäsivät Oulun ja Turun yliopistolliset sairaalat. “Terveyskeskusten menestymistä saattaa selittää mahdollisuus paneutua potilaiden tilanteeseen kokonaisvaltaisesti. Nuorten lääkäreiden ohjaus nousee selvästi myös kauempana kasvukeskuksista sijaitsevien terveyskeskusten valttina”, analysoi Nuorten Lääkärien Yhdistyksen puheenjohtaja Sara Launio.

Selvityksessä havaittiin korrelaatio toteutuneen ohjauksen ja koulutuspaikkaan tyytyväisyyden välillä. Parhaimmissa koulutuspaikoissa oli nimetty työsuhteen alussa oma ohjaaja ja ohjaukselle oli varattu säännöllinen aika. Hyvissä koulutuspaikoissa koulutuksiin päästiin osallistumaan säännöllisesti ja konsultointimahdollisuuksia kehuttiin. “Kollegojen tuki on uran alkuvaiheessa ensiarvoisen tärkeää. Kyselyn tuloksissa tämä nousee selvästi esiin. Oma ohjaaja ja kollegoilta saatu konsultaatiotuki auttavat kestämään työssä väistämättä vallitsevaa epävarmuutta”, Launio kommentoi havaintoa.

Negatiivisten arvioiden taustalla nousi esiin erityisesti työkuorma. Kuormittavuutta arvosteltiin myös potilasturvallisuuden näkökulmasta, etenkin ruuhkautuvissa päivystyksissä oli huolta potilasturvallisuuden vaarantumisesta resurssipulan vuoksi. Niukka perehdytys sekä seniorituen puute rasittivat ja pelottivat erikoistuvia. Myös vanhanaikainen, joustamaton ja hierarkkinen työympäristö sekä halventavalta tuntuva kohtelu nousivat esille.

Lääkärien jatkuva koulutus on tärkeää tieteen ja hoitomuotojen jatkuvan kehittymisen vuoksi. Nuoret lääkärit tuovat yliopistolta uusinta tietoa mukanaan työpaikoille. “Työyhteisö, jossa ollaan ajan tasalla lääketieteen kehityksessä, ja jossa lääkärit saavat jatkuvasti täydennyskoulutusta, takaa nuorelle lääkärille erinomaiset erikoistumismahdollisuudet ja potilaalle parhaan hoidon. Kyselyn tulokset nostavat esiin toimipaikkoja, joissa ollaan kiinnostuneita koulutuksesta ja ohjaus- ja konsultointimahdollisuudet ovat hyvät“, toteaa Launio.

RANKING

Viiden tähden koulutuspaikat

 1. Kaarinan terveyskeskus
 2. Rovaniemen terveyskeskus, Siilinjärven terveyskeskus, Vaasan terveyskeskus
 3. Vaasan keskussairaala
 4. Päijät-Hämeen keskussairaala
 5. Vantaan terveyskeskus

Neljän tähden koulutuspaikat

 1. Satakunnan keskussairaala
 2. Keski-Suomen keskussairaala
 3. Pohjois-Karjalan keskussairaala
 4. Etelä-Savon keskussairaala
 5. Hyvinkään sairaala
 6. Etelä-Pohjanmaan keskussairaala
 7. Oulun yliopistollinen sairaala
 8. Peijaksen sairaala
 9. Helsingin terveyskeskus
 10. Turun yliopistollinen keskussairaala
 11. Kymenlaakson keskussairaala

Vastaajilta kysyttiin, suosittelisivatko he kyseistä koulutuspaikkaa ystävälle tai kollegalle asteikolla 1–10, jonka perusteella laskettiin net promoter score (NPS-luku) kullekin koulutuspaikalle. Listalta on suljettu pois alle viisi vastausta saaneet toimipaikat vastaajien yksityisyyden suojelemiseksi. Selvityksessä ei ole eritelty sairaalan sisällä toimivien eri klinikoiden vastauksia, joten listan sairaalat ovat onnistuneet erinomaisesti joidenkin, mutta eivät välttämättä kaikkien, erikoisalojen koulutuspaikkana. Kysely toistetaan jatkossa vuosittain.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+