Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Snacky-hampurilaisketjun kassojen tyhjentäminen toi toimitusjohtajalle vuosien tuomion

Helsingin hovioikeus on tänään antamallaan tuomiolla pääosin pysyttänyt Vantaan käräjäoikeuden tuomion Snacky-hampurilaisravintoloihin liittyvässä rikosasiassa.

Vantaan käräjäoikeudessa Effect Investment Oy:n hallituksen jäsenenä ja toimitusjohtajana toiminut, Snacky-tuotemerkin alaisuudessa ravintolatoimintaa harjoittanut Jukka Nieminen oli tuomittu törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä kolmesta törkeästä petoksesta 5 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen ja 5 vuodeksi liiketoimintakieltoon sekä menettämään rikoshyötyä 232.000 euroa valtiolle. Lisäksi Nieminen oli velvoitettu suorittamaan vahingonkorvausta Effect Investment Oy:n konkurssipesälle sekä petosrikosten asianomistajina olleille yhtiöille yhteensä runsaat 2.700.000 euroa.

Hovioikeudessa Nieminen vaati syytteen hylkäämistä ja liiketoimintakiellon kumoamista sekä vapauttamista tuomituista rikoshyödyn menettämisestä ja vahingonkorvauksista. Joka tapauksessa rangaistusta ja konkurssipesälle maksettavaa vahingonkorvausta oli Niemisen valituksen mukaan alennettava. Yksi ravintoloille tavaraa toimittanut yhtiö vaati vahingonkorvauksen korottamista. Syyttäjä vastavalituksessaan vaati Niemiselle tuomitun rangaistuksen korottamista vähintään 6 vuodeksi vankeutta ja liiketoimintakiellon pidentämistä 7 vuoteen. Hovioikeus järjesti asiassa pääkäsittelyn.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Nieminen oli syyllistynyt törkeään velallisen epärehellisyyteen, törkeään kirjanpitorikokseen sekä kolmeen törkeään petokseen. Hovioikeus kuitenkin alensi Niemiselle tuomittavaa rangaistusta katsoen oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi 4 vuotta 6 kuukautta vankeutta. Konkurssipesälle maksettavaa vahingonkorvausta hovioikeus alensi sillä rahamäärällä, joka oli saatu Niemiseltä takavarikoiduksi ja joka palautetaan konkurssipesälle. Lisäksi hovioikeus hyväksyi tavarantoimittajan vaatimuksen vahingonkorvauksen korottamisesta. Muilta osin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Nieminen määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Asiassa oli Niemisen ohessa toinen vastaaja, jonka käräjäoikeus oli tuominnut syytteen mukaisesti avunannosta törkeään velallisen epärehellisyyteen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja oheissakkoon sekä suorittamaan vahingonkorvausta konkurssipesälle. Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi, ettei hänen osaltaan ollut esitetty riittävää näyttöä syyllistymisestä rikokseen. Hovioikeus hylkäsi syytteen ja vapautti vastaajan vahingonkorvausvelvollisuudesta.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+