Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Lappeenrannan kaupungille ennätyksellinen vuosikate vuodelta 2017

Alustavien tietojen perusteella Lappeenrannan kaupungin vuoden 2017 tilinpäätöksen vuosikatteeksi on muodostumassa 39 miljoonaa euroa. Tilinpäätöksen yhteydessä tehtävät varaukset vaikuttavat vielä tulokseen, joka tulee kuitenkin olemaan selvästi positiivinen. Lainamäärä väheni viime vuonna 8,4 miljoonaa euroa. 

Kaupungin vuosikate ei ole koskaan aiemmin ylittänyt 30 miljoonaa euroa. Erinomaisen tuloksen takana ovat muun muassa hyvin sujunut tonttikauppa, Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myynti, yhteisöveroihin sisältyvä kertaluonteinen erä sekä toimialojen kiitettävä budjettikuri. Ilman kertaluonteisia eriäkin tulos on vahvasti positiivinen.

Kaupungin oman toiminnan nettomenot laskivat 7 % vuoteen 2016 nähden. Henkilöstömenojen 6 %:n vähennystä selittävät etenkin kilpailukykysopimuksen myötä alentuneet henkilösivukulut sekä lomarahan leikkaus. Kilpailukykysopimus heijastui myös konsernin tukipalveluyhtiöiltä ostettujen palvelujen hintoihin.

Kaupungin kokonaisnettomenot, jossa huomioidaan maakunnallinen palvelutoiminta ja Eksote, pienenivät 5 %.

Verotulot laskivat 2,5 miljoonalla eurolla. Budjetoituun tuottoon nähden verotuloja kertyi kuitenkin 7 miljoonaa euroa enemmän. Etenkin yhteisöveron tuotto ylitti odotukset yhden kertaluonteisen erän, mutta myös yleisen hyvän kehityksen ansiosta. Valtionosuuksia kertyi budjetoidusti, mikä merkitsi kuitenkin 3 miljoonan euron vähennystä vuoteen 2016 nähden. Vero- ja valtionosuustuottojen vähentyminen johtui ennen kaikkea kilpailukykysopimuksesta.

Nettoinvestointeja toteutui noin 25 miljoonan euron arvosta. Suurin rakennushanke oli syksyllä valmistunut Pontuksen koulu ja päiväkoti. Katuihin ja yleisiin alueisiin investoitiin 11 miljoonaa euroa.

Vahva vuosikate piti kaupungin lainamäärän laskussa. Lainaa oli viime vuoden lopussa 8,4 miljoonaa euroa edellisvuotta vähemmän. Kaupungin velat ovat vähentyneet vuoden 2014 tasosta 32 miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus käsittelee tilinpäätöstä maanantaina 26. maaliskuuta. Valtuustoon tilinpäätös etenee tarkastuslautakunnan käsittelyn jälkeen 4. kesäkuuta.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+