Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tuhansien ylioppilaskirjoituksiin osallistuneiden tiedot pääsivät vuotamaan verkkoon

Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivujen ja verkkokaupan palveluntarjoajan palvelimella on tapahtunut tietovuoto. Palveluntarjoajan antamien tietojen mukaan verkkosivujen kehittämisessä käytetyn palvelimen tietoturvassa on ollut puutteita. Keskiviikkona 7.2.2018 lautakunnan tietoon tuli, että tilausjärjestelmän testauksessa on käytetty aineistoa, joka sisältää vuosina 2012–2016 todistusjäljennöksiä, käännöstodistuksia ja koesuorituskopioita tilanneiden henkilötietoja. Testipalvelimen puutteellisen tietoturvan takia on mahdollista, että nämä tiedot ovat olleet ulkopuolisten saatavilla.

Lautakunta suhtautuu tietovuotoon erittäin vakavasti ja selvittää tapahtunutta yhdessä verkkosivujen palveluntarjoajan kanssa. Tietosuojavaltuutettua ja Viestintävirastoa on myös tiedotettu tapahtuneesta. Mahdollisista toimenpiteistä päätetään heti kun saadaan tarkempia tietoja tapahtuneesta.

Tietovuoto koskee vuosina 2012–2016 tehtyjä tilauksia. Tilaustiedot sisältävät yhteystietoja sekä syntymäaikoja ja henkilötunnuksia. Tiedoissa ei ole mukana luottokortti- tai pankkiyhteystietoja eikä salasanoja. Vuoto koskee 7695 henkilöä. Lautakunta ei pysty tällä hetkellä vahvistamaan yksittäisiä nimiä, mutta pyrkii olemaan yhteydessä tietovuodon kohteiksi joutuneisiin kirjeitse tai verkkosivuilla julkaistavilla tiedotteilla, kun lisätietoja asiasta on saatavilla.

Tietovuoto ei vaikuta Ylioppilastutkintolautakunnan muiden tietojärjestelmien, kuten ylioppilastutkinnon koejärjestelmän, lukioille suunnatun sähköisen asioinnin, Abitti-kurssikoejärjestelmän tai tutkintorekisterin tietoturvaan tai toimintaan. Tietovuoto ei myöskään vaikuta ylioppilastutkinnon järjestämiseen keväällä 2018.

Ylioppilastutkinnon luotettavuus on keskeinen osa suomalaista koulutusjärjestelmää. 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+