Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Rescuekoirien tuontiin liittyy terveysriskejä myös ihmisille

Kuvituskuva.

Ulkomailta Suomeen pelastettavien katukoirien määrä lisääntyy entisestään. Nyt on aika tiedostaa koirien mukana tulevat terveysriskit, läänineläinlääkäri Sari Haikka Etelä-Suomen aluehallintovirastosta sanoo.

? Antibioottiresistenssi sekä koirista ihmisiin tarttuvat taudit on syytä huomioida, kun harkitaan katukoiran pelastamista Suomeen. Koiran tausta on lisäksi tuntematon ja sen myötä myös pelkoaggressioon liittyvät reaktiot mahdollisia. Mm. tämän vuoksi en suosittele katukoiraa etenkään lapsiperheeseen, Haikka jatkaa. Turvallinen tapa hankkia koira on hankkia se vastuuntuntoiselta kotimaiselta kasvattajalta.

Valitettavasti pelastaja voi myös joutua petoksen kohteeksi, sillä koirien välitystoimintaan liittyy joissain tapauksissa myös rahanansaitsemista lähtömaassa. Tämä näkyy mm. väärennettyinä rabiesrokotustarroina. Norja esimerkiksi on kieltänyt pelastettavien koirien tuonnin Romaniasta, koska siellä tutkituista koirista puolelta puuttui rabiesvasta-aineet, vaikka koirat passien mukaan olivatkin rokotettuja.

Suomeen tuodaan tällä hetkellä paljon pelastusyhdistysten kautta koiria mm. Venäjältä, Romaniasta ja Espanjasta.

Vuonna 2017 rajatarkastusasemalla Venäjältä tuotujen koirien määrä on lisääntynyt kaksinkertaiseksi verrattuna sitä edeltävään vuoteen.  ? Todellisuudessa koiria tuodaan tätäkin enemmän. Myös Venäjältä katukoiria pelastavien yhdistysten määrä on lisääntynyt, kertoo Haikka.  

? Koirien pelastaminen ei ratkaise ongelmaa, vaan tulisi puuttua kohdemaiden juurisyihin ja pyrkiä auttamaan koiria siellä. Myös kotimaisissa löytöeläintaloissa on runsaasti pelastettavia kissoja ja jonkin verran jopa koiriakin, Haikka lisää.

Aihetta käsitellään lisää Yle Spotlight -ohjelmassa 27.2.2018 (on nähtävissä YLE Areenassa 25.2.2018).

https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/moniresistentit-bakteerit-ovat-tuontikoirilla-huolestuttavan-yleisia

https://www.evira.fi/elaimet/zoonoosikeskus/ajankohtaista/2017/suomessa-todettu-kolistiiniresistenssia-tuontikoirasta/

https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/eu-jasenmaat-norja-ja-sveitsi/koirat-kissat-ja-fretit/tuontikoira-voi-olla-riski/

https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/tuonti-eun-ulkopuolelta/koirat-kissat-ja-fretit/loisriskit-ja-muut-tuontikoirien-tautiriskit/

 

 

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+