Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Pakolaisapu toivoo päättäjiltä avoimuutta turvapaikkakeskustelussa

Suomen Pakolaisapu on seurannut tiiviisti alkuviikon uutisointia Suomesta Irakiin palautettujen turvapaikanhakijoiden kohtaloista. Uutiset ovat johtaneet tarpeelliseen keskusteluun turvapaikkamenettelyn luotettavuudesta.

Pakolaisapu on kiinnittänyt keskustelussa huomiota viranomaisten ja päättäjien vankkaan uskoon Suomen turvapaikkajärjestelmän toimivuudesta, asiantuntijoiden lukuisista eriävistä lausunnoista huolimatta.

”Jos valtaosa asiantuntijoista on yhtä mieltä siitä, että nykyinen järjestelmä pitää uudelleenarvioida, on tärkeää, että tätä huolta myös kuunnellaan ja se otetaan vakavasti. Asiantuntijatahot, kuten YK:n pakolaisjärjestö UNHCR tai Pakolaisapu, eivät perusteetta arvostele viranomaisten ja päättäjien toimintaa”, sanoo Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen.

Pakolaisapu pitää tärkeänä, että turvapaikkamenettelystä käydään avointa ja pragmaattista keskustelua ilman kärjistämistä tai viranomaistahojen aiheetonta syyllistämistä. 

”Viime vuosien aikana turvapaikkamenettelyn käytäntöihin on tehty lukuisia muutoksia nopealla aikataululla. Ne vaikuttavat suoraan hakijoiden mahdollisuuksiin saada kansainvälistä suojelua. Tiedämmekö, mitkä ovat näiden muutosten kokonaisvaikutukset?”, Lehtinen kysyy.

Lehtinen toivoo, että muutosten kokonaisvaikutuksia lähdetään selvittämään viimeistään nyt, asiantuntijoita kuunnellen. Lehtinen pitää Suomen turvapaikkapolitiikan kokonaisarviota viime päivien uutistenkin valossa entistä välttämättömämpänä.

”Vain arvioimalla kriittisesti omaa toimintaamme voimme olla varmoja järjestelmämme toimivuudesta”.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+