Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Luonnonperintösäätiölle uusi suojelualue Kuusamosta

Pohjolanvaaran vanhoja kuusia paksun lumikuorman alla tammikuussa 2018. Kuva Ari-Pekka Auvinen.

Arvokkaita luonnonalueita lahjoitusvaroin hankkiva Luonnonperintösäätiö osti tammikuussa suojeluun todellisen luontohelmen Kuusamon Pohjolanvaarasta. Säätiön yksityiseltä ostama rehevä Vähäjärveen laskeva etelärinne kasvaa 200-vuotiasta luonnontilaista kuusikkoa.

– Tällaisia kohteita tulee vastaan harvoin. Vaikka ollaan niinkin pohjoisessa kuin Kuusamossa, on Pohjolanvaaran metsässä eteläinen tunnelma. Kuuset ovat 200-vuotiainakin vielä suurimmaksi osaksi terveitä ja kasvavia, kuvailee suojeluasiantuntija Ari-Pekka Auvinen Luonnonperintösäätiöstä.

13,5 hehtaarin suuruiseen Pohjolanvaaran metsään kuuluu 500 metriä Vähäjärven rantaviivaa. Korkean järveen laskevan rinteen vuoksi metsässä on lähteisyyttä ja tihkupintoja. Metsänpohja on ravinteikas ja rinteen lämpöolosuhteet edulliset.

Vaikka kuusikko kasvaa yhä, on Pohjolanvaaran metsään ehtinyt kertyä myös monimuotoisuuden kannalta tärkeää lahopuuta. Ikikuusikon hämyssä asuu muun muassa kuukkeli.

Alueen myi viereisen Pohjolan tilan perikunta, jonka kaikki jäsenet ovat viettäneet lapsuutensa tilalla. Eniten metsässä heistä on kulkenut sisarussarjan nuorin, Sulevi Tauriainen.

– Lapsena minulla oli ylärinteessä hyppyrimäki. Montussa vauhdin sai pysäytettyä vain kaatumalla. Muussa tapauksessa olisi pudonnut alas jyrkännettä vanhan metsän puolelle tiheään kuusikkoon. Siinä katkesi muutamat Lampiset ja Järviset, muistelee Tauriainen ja jatkaa:

– On hienoa saada varmuus siitä, että Pohjolanvaaran aarniometsä jää tällaisena jälkipolville. Metsätaloudellisesti se olisi ollut hyvin haastava kohde.

Vuonna 1995 perustetulla Luonnonperintösäätiöllä on 76 suojelualuetta Porvoosta Inariin. Kuusamossa säätiöllä on jo entuudestaan kaksi aluetta: Aarnivalkea–Kivisuon suovaltainen alue Kurkijärventien varressa ja kauniin Multikosken rannalla sijaitseva Koskenranta Lämsänkylässä.

Luonnonperintösäätiön suojelualueilla saa liikkua vapaasti. Myös marjojen ja ruokasienten kerääminen on sallittu. Moottoriajoneuvolla liikkuminen ja metsästys sekä muu maaperän, kasvillisuuden ja eläinten vahingoittaminen on kiellettyä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+